September och snart 2016

Tiden går. Vare sig man vill eller inte.

Jag har inte allt för stor koll på vad som sker på hemmaplan just nu. (Nej, Bjurholm är inte ”hemma”. Jag bara bor här.) Men, jag har förstått att det påbörjats arbete i nedre parken, med att plantera buskar och träd. Det är bra.

Simhallen (Den saknar jag. Bjurholms är liten.) har vinkat hejdå till bästa Lennart, som lärt ett par generationer Åselebarn att simma och som nu ska njuta av välförtjänt pension. Tack för allt engagemang Lennart!

En tjänsteman inom Åsele kommun har roat sig i sommar med att avskeda personal utan giltiga skäl. Det kan ju tyckas vara lite obetänksamt. Facket har förhandlat och kommit fram till saker. Alla saker har dock knappast kommit fram i ljuset.

Det har trollats fram tjänster som ej funnits förut och det har anställts nytt folk. Det rör på sig…

Apropå tjänster så fick sig Fredrika en behörig lärare. Trots att föräldrarna i våras blev upplysta av skolchefen om att de förmodligen aldrig skulle få tag på någon, så det var lika bra att de förberedde sig på att deras barn skulle till Åsele till hösten. Elevantalet har för övrigt ökat i höst. Jag tror att det är tvåsiffrigt nu.

Jag läste på ekonomifakta.se att det finns cirka etthundra fler kommunanställda i Åsele jämfört med Bjurholm. I befolkningsmängd skiljer det ungefär 400 personer, Åsele har fler. (Nov 2014) Det är bland annat färre tjänstemän i kommunalhuset här, än vad ni har därhemma.

Bara en reflektion, ibland andra.

 

Ha det gott där ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.