Förvirrande kring skolorna

Är det bara jag som blir måttligt förvirrad över att å ena sidan ska Umeå växa till 200 000 invånare med förväntade stora investeringar i byggande (2000 per år om jag minns rätt), å andra sidan den här långbänken om skolor som läggs ned.

Det är väl tämligen billigare att behålla skolan i Botsmark i och med en ständig expansion som, jag hoppas i alla fall, kommer leda till mer byggande i samtliga kommundelarna än att om några år behöva bygga nytt, söka nya lokaler och rekrytera ny personal. Se bara på skärgårdsskolan här i Holmsund hade den rivits, såsom kamrater faktiskt ville då det bara stod öde en längre tid, hade det ju varit en tämligen dålig sits idag då den nyttjats till flera olika saker.

Utöver det bör man ju anmärka att skolnämndernas prognoser om förväntade barnkullar tenderar att hamna i underkant av det faktiska resultatet. Ska vi klara en stad med så pass ung profil som vi faktiskt har och kommande utmaningar så behöver vi såklart skolor.

Tänk långsiktigt.

En kommentar

  1. Jonas

    Bra där! Bullmarks F6-skola är ett ännu bättre exempel. Den skolan är överfull och bedriver verksamhet i baracker samtidigt som prognosen faktiskt i detta fall pekar på ökat antal barn kommande år! Därför förefaller det helt orimligt att ersätta den med en ny F3-skola med färre elevplatser och bussa dom som inte ryms till Sävar (som också har baracker på skolgården). Att dessutom, som nu beslutat, behålla den gamla skolan från 1981 som mellanstadie är inget annat än ett desperat försök att tysta folkstormen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.