Närpolisens återkomst?

I sken av ungdomarnas beteende på skärgårdsskolan, min gamla skola, som haft de här problemen fram och tillbaka i 20 år åtminstone så vill jag återknyta till den allmänna trygghetsdiskussionen i samhället.

Vill vi på sikt få en större känsla av trygghet och få bort ”småbus” så måste polisen vara mer synlig i samhället, och bygga upp ett förtroende och dialog med de boende och i synnerhet då de mest brottskaktiva delarna av samhället – d.v.s. berusade unga män.

För att få detta så måste Holmsund återfå sin närpolis, som på sin tid må hända hade sina brister, ändå uppbar stor respekt och förtroende från de boende. En polis som alla känner till, och som känner alla.

Att polismakten sedemera centraliserade och tog bort de mindre stationerna är inget annat än en tragedi och ett djupt problem för de samhällen som drabbades av detta. I synnerhet när Holmsund och Obbola expanderar hela tiden, och i synnerhet bland barn och unga, så är det helt otroligt att polismakten inte återinfört närpolisen i Holmsund.

Nu när swedbank lägger ned sin verksamhet kanske det vore på sin plats att få hit en liten kvarterspolis istället?

För det är, helt, orimligt att Holmsunds föräldrar på kvällstid ska börja ta över polisens arbete mer och mer. Visst, det går till en viss gräns, men det kommer aldrig ge samma signaler som en välrotad närpolis som ungdomarna mycket väl känner till och respekterar.

Man kan ju alltid ringa till Umeåpolisen och framföra detta om man så vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.