Det händer grejer på torget!

21269528_10155536740424774_1408066589_n

Ja det ser väl inte så kul ut just nu på torget men det är glädjande att efter semestertiden ser vi nu konkreta resultat vid ombyggnationen av centrum vilket varit ett överordnad målsättning från Holmsunds S-förening, efter åratal av att centrum varit eftersatt. Jag snackade lite med killarna som jobbade där idag på väg mot Öppna Förskolan och de kommer lägga asfalten nu i slutet av veckan. Själva la de nya fundament för lyktstolparna som ska dit och de visade också vars de nya cykelställen skulle hamna.

Andra positiva saker är b.l.a. förbättrade stigen vid Djupviksparken som börjar ta form. Så även om vi fortfarande har saker att hantera som nybygget vid vattentornet, ljumviken, gatornas kvalitet och parkeringslösningarna vid skolorna så kan man bara glädjas åt att vi nu ser vi konkret resultat av ett politiskt arbete som också såklart lett till Tekniska Nämndens besök här i våras där medborgarna förde fram ännu mer idéer hur samhället kan utvecklas.

Kul är det hursomhelst att det händer konkreta saker efter påpekanden av oss politiskt aktiva i Holmsund. Det ger en hoppfull känsla av att vi inte bara ska godkänna tjänstemannaförslag utan att både politiker och medborgare kan och får vara med och bestämma. Det enda som oroar mig vid centrumutvecklingen nu är som sagt att i planen med snedställda parkeringar (Som är vettigt) så kommer alltså infarten och utfarten som vi har idag att byta plats. Det får vi hjälpas åt att komma ihåg.

Vidare är såklart detta en bra signal under ett år där b.l.a. Swedbank stängt ned sin verksamhet. Nu ökar möjligheterna möjligen att en annan aktör vill flytta in om vi får ett mer levande centrum. Det gäller bara att vi medborgare använder t.e.x. vårt ”apberg” mer och möjligheterna till b.l.a. torghandel, loppisar (varför är de alltid i kvarteren men aldrig på torget?) och såklart, möten. Men som sagt, självfallet, har vi många olika lokala frågor och problem fortfarande. Kvaliteten på vägar är ju en sådan sak som jag blir påtalad om ofta. Det jag kan tipsa om är såklart att anmäla – allt – via kommunens app och att ta bilder på dessa hål m.m.

Slutresultatet av nya torget kommer, med odlingar och annat, skönjas nästa vår. Politik kan ta tid, men det känns skönt när man ror saker i land. Bara för några år sedan var utvecklingen av Holmsund relativt långt tillbaka i röret, tack vare idogt politiskt arbete och aktiva medborgare, samt ökade intresset att bygga här ute (vilket också är en effekt av politiskt arbete i viss mån) så har vi tydligt skjutsat fram Holmsund i kommunala röret.  Nu gäller det bara att vi ökar vår politiska makt i kommunen så den blir advekat till vårt samhälles historia och nödvändighet. På så sätt kan vi också realisera fler idéer om hur vi vill ha vårt samhälle.

Därför arbetar vi vidare för att öka insynen och påverkansgraden för Holmsund i de olika nämnderna efter valet 2018. Först ska vi bara se till vårt eget hus först och ro hem kyrkovalet som jag hoppas ni röstar i. Där har ni chansen att fortsatt se till att vår församling är öppen och levande. Som sagt, där vill våra politiska motståndare frånta oss just den roll vi försöker tillkämpa oss överallt inom politiken, att ha mer att säga till om, och centralisera besluten till de religiösa organ på högre nivåer. Vill du ha kvar en lokalt förankrad församling där vi röstar på våra grannar, då vet ni vilka ni ska rösta på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.