Segern på vasaplan, Vattentornet, Torget

Hej allihopa!

Först vill jag skicka ett meddelande till Länsstyrelsen som nu bland annat har möjligheten att påverka det förslag som Trafikverket lagt fram som innebär att vi får hamnen ombyggd och järnvägsbanan flyttad, vilket innebär en säker järnvägsövergång. Och det meddelandet är ganska enkelt. Efter 40 år så är det dags att investera lite i Holmsund också! Vi har inget emot att det satsas på inlandskommuner eller andra bruksorter, men att om pengarna skall fördelas så är det bättre att de fördelas just bland oss mindre samhällen och inte till de stora städer som har en explosiv tillväxt och expansion. Vi hoppas Länsstyrelsen ger sitt stöd till att vi också nu får en utvecklad infrastruktur!

 

Några snabba nedslag!

1. Som ni nu noterat så har nya Vasaplan öppat upp för trafik igen. Den uppmärksamme har noterat att busshållplatsen står kvar där den alltid gjort. Följdaktigen gav kampanjen, det öppna mötet och dialogen med kommunen i våras frukt och vi fick ha kvar vår busshållplats på Vasaplan. Idebatten som fördes då,förekom förslag om allt från att våra bussar bara skulle gå till NUS till att flytta oss till Busstationen. TIllsammans ändrade vi detta.

 
2. Torget är som de flesta sett under ombyggnation. Det har varit lite lustiga kommentarer om det hela, men så är det alltid. Kuren som står brevid busskuren är alltså inte till för kollektivtrafik, utan för att vi också ska kunna ställa in cyklarna säkert och under tak. Svårare än så var inte den gåtan 🙂 Det är också en gammal käpphäst som åtminstone 2-3 medlemmar i Holmsunds S tagit upp flera gånger. Så det är glädjande att se att det realiseras. I övrigt hör jag inga uppgifter om förseningar eller dylikt, förutom att järnvägsgatan kommer repareras nästa år p.g.a. flytten av järnvägsövergången/bangården.

 

3.Det bör dock noteras att många vägar i Holmsund fortfarande är under, all, kritik. Tills vi också fått dessa reparerade så behöver medborgare ta foton, anmäla och påpeka detta för Umeå Kommun. Använd gärna deras app! Den funkar bra också mot t.e.x. klotter! Den uppmärksamme har dock noterat att visst arbete förekommit för att lägga gatubelysning längst strandpromenaden i Djupvik!

 

4. Slutligen kommer Holmsunds S ha ett öppet möte om Vattentornet före vi lanserar Demokratirådet. Affiisch finns nedan. Välkommen!
vattentornet

P.s. Följ oss gärna på facebook! Holmsunds socialdemokratiska Förening!
D.s.. Partimedlemmar är välkomna på social samvaro. Hör av er till ordförande för mer information!

 

2 kommentarer

  1. Ingnes Fjällström

    Så trevligt att ni i Holmsund kan ställa cyklarna säkert och torrt. Men obbolabor som står och väntar på bussen på torget får varken sitta eller sidor på sin väntkur. Skulle man kunna fixa en vettigare sådan till oss eller är vi mindre betydelsefulla än holmsundsbornas cyklar?

    • holmsundarn (inläggsförfattare)

      Hej Inges!

      Självfallet ska inga stå och frysa på torget i Obbola. Den här bloggen handlar ju främst om Holmsund dock. Mitt råd är att du tar kontakt med politiska representanterna i Tekniska nämnden samt mailar Gator och parker på Kommunen OCH felanmäler detta via kommunens app. Lycka tilL!

      Stellan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.