Tack för förtroendet, men styrkan vilar i föreningen som helhet!

I söndags hade Umeå Arbetarkommun sitt repskap där ombuden från de olika föreningarna fastställer Socialdemokratins kandidater inför kommun- regionkommun/landsting och riksdag.

Glädjande för Holmsunds S-förening och Holmsund som helhet är att efter ett visst arbete från medlemmarna i föreningen så lyftes vår kandidat, underskriven, upp till valbar plats inför valet. På plats 13. Det innebär konkret att Holmsund nu har chansen till en socialdemokratisk parlamentarisk representation i Umeå Kommuns kommunfullmäktige. Helt klart ett avancemang sett till påverkan på det socialdemokratiska partiet och kommunen som helhet.

Samtidigt har S-föreningen också stärkt sin position i nämnda arbetarkommun då vi passerat 61 medlemmar vilket innebär att vi får tre mandat i Arbetarkommunen nästkommande år, om alla medlemmar betalar sina avgifter. Att vi nu också med största sannolikhet också får en folkvald politiker till orten hoppas jag ytterligare skall stärka föreningen och intresset från föreningens medlemmar att delta i de kommunala besluten och att påverka kommunen. Jag hoppas således på att denna framgång kan ge ytterligare medlemmar som i sin tur stärker vårt mandat, stärker vårt inflytande och genererar ännu fler politiker från Holmsund. Den som följt denna blogg, har också följt att det ger praktiska resultat i verkligheten med en stark och driftig S-förening. Det är med självförtroende vi går mot seger 2018, vår strategi håller och vårat budskap är enkelt. Det bästa för Holmsund.

Våra kandidater till valet 2018 är idag således fyra stycken.
I Landstinget har vi Anette Andersson, aktiv i Kommunal
I Äldrenämnden har vi Ronny Kassman, med bakgrunden i Pappers
Kandidat till ny nämndplats är Rita Poroma, föreningens nya sekreterare, och erfaren socialpolitiker
samt undertecknad som är fackligt aktiv i SEKO

Tre av fyra av våra kandidater kommer således från LO-sfären, vilket måste sägas avspeglar vårt samhälle väl.

Utöver detta så kommer Socialdemokraterna ha en särskilt nomineringsprocess för styrelser och nämnder som vi förbereder föreningen inför som kan komma att stärka föreningen ytterligare. Där har vi redan idag flera som anmält intresse. Det är jag mycket nöjd över.

Samtidigt har nu dialogen med Liberalerna, som utsett en kontaktperson, och Centern lokalt sakta lossnat och jag har nu lagt ett förslag på en gemensam fika för att diskutera Demokratirådet

Vi i Socialdemokraterna kommer också ha ett sista medlemsmöte inom kort inför julen där vi kommer bjuda på glögg och gå igenom just vårt arbete inför valet, lägga upp en plan inför vårens aktiviteter och hur vi ska gå vidare med några lokala frågor. Medlemmarna kommer få brev hem om detta.

En fråga om julgransbelysning redde jag dock ut för Lions i veckan som var. Tyvärr verkar den slängd när jag kollat omkring mig i kommunen, så jag hoppas Holmsunds Köpmän kan hitta en lösning på detta då ett desto mer levande torg, desto bättre och tryggare torg.

Slutligen vill jag tacka för det stora förtroende Holmsunds S Förening och partimedlemmarna och föreningarna i Socialdemokraterna gett mig, men jag antar inte uppgiften lättsinnat. Holmsund, som länets snart tredje största samhälle, behöver en betydligt starkare politisk röst än det här. Det är med aktsamhet om framtiden vi måste arbeta målmedvetet för att ta tillvara våra medborgares intressen. Som ordförande ställer det kravet på mig att jag ej företräder mig själv och mina åsikter, utan föreningen, och det är en roll och idétradition jag stolt bär. Det är bara med grundmurade demokratiska åsikter, transparens och öppet debattklimat som föreningen växer och blir starkare. Blir aktuell för medborgarna.

Därför ska du också gå med i föreningen om du delar vår ideologi och värderingar.

Välkommen!

P.s. slutligen vill jag tacka partimedlemmarna för den stora disciplin och känsla för ordning som rådde, trots att vi har olika åsikter inom oss, i den turbulenta veckan i borgerlig press som var inför nomineringsmötet. Ni är föredömliga i att bete er civiliserat och hövligt mot varandra, oavsett ”Falang”. Det är en heder att företräda er.

umeaomland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.