Nödvändigt upprop om föreningshus!

Följande information sprids i samhället just nu. Jag kommenterar nedan men först kan ni ju ta och läsa:

ALLMÄNT UPPROP TILL ALLA FÖRENINGAR I HOLMSUND

Nu är det bråttom att agera för ett gemensamt föreningshus/samlingslokal i Holmsund. Därför måste alla föreningar gå sammanför att visa på behovet av en gemensam lokal!
Vi har länge påtalat detta behov för kommunen och bett dem om att ge oss en möjlighet att ordna en lämplig lokal för ändamålet, men vi har hitills inte fått någon respons.

Vi föreslår nu att kommunen skyndsamt köper tillbaka SANDVIKSTEATERN! Den anrika samlingslokalen är djupt saknad av Holmsundsborna.
INTRESSERADE FÖRENINGAR KOM TILL SPF´S MONTER PÅ SKÄRGÅRDSDAGEN.
HIMMELSKA FRIDENS TORG LÖRDAG DEN 25 MAJ
och anmäl ert intresse för aktionen där
eller mejla [email protected] eller ring 073-2307165
SPF skärgården och Lionsclub Holmsund Obbola
Några snabba spaningar på detta är
1) Även om jag är osäker på att anrika Sandviksteatern är en rimlig investering eller lokal för ändamålet så tycker jag att det är ett fullt rimligt krav att det måste till ett föreningshus i Holmsund som kan erbjuda kök, servering och andra ytor som idagsläget inte finns tillgängligt. Frågan om vilken lokal som lämpar sig mest överlämnar jag helt till experterna och de intresserade. Jag vill bara flagga så man inte ”bygger in” framtida renoveringskostnader och så vidare I ett tidigt skede. Det sagt så vet jag inte vilka renoveringar som gjorts på Sandviksteatern de senaste åren!

2) Det är mycket sunt och bra att föreningarna börjar ena sig och närma sig varandra. Det är den enda framkomliga vägen i mitt tycke. Kommunen står inför hårda prioriteringar, som politiken alltid gör, och därför behöver de lokala krafterna enas inte bara för att föra opinion utan också för att stärka sin egna ekonomiska bas så deta inte blir ett projekt som hänger fast sig vid politikens väl och ve. Stabil ekonomi, god ekonomisk hushållning och tydliga styrelsedirektiv kommer vara A och O om detta ska gå igenom. Först då kommer också kommunen kunna, bidra, med vissa saker. Bygg Först hemma, blanda sen in kommunen. I ett läge kommer denna grupp säkert också behöva organisera fler i lokalsamhället, få fler medlemmar, och få fler föreningar på tåget. Då tycker jag att folk borde sluta upp bakom dem. Bara tillsammans kommer Holmsunds föreningsliv ha starka nypor nog! Det är också här värt att notera att som jag uppfattar det så var också PRO ute i ett tidigt skede. Även folk från dartklubben vet jag står bakom idén. Jag har också noterat att folk från Kulturklubben och Kulturföreningen tagit upp frågan förr. Det är grunderna för en, mycket, stark lokalorganisation i Holmsund framöver.

3) Hela holmsund har nytta av ett riktigt föreningshus. Som jag tidigare redovisat har vi i Socialdemokratiska Föreningnen i Holmsund antagit på vårt årsmöte en skrivelse som ställer sig helt och fullt bakom kraven på ett nytt Folkets Hus (eller liknande) eftersom vi ser dessa behov Bland väldigt många i samhället. Det ger också förutsättningarna för fler föreningar att bildas och en möteslokal för tematiska nätverk och annat som bildas i loksamhället. Samtidigt hör vi också hur kyrkan är allt mer bokad och att q-ben också fylls upp samt inte täcker behoven som behövs. I det framtida holmsund som vi kämpar varje vecka för, avspeglat inte minst i centrumupprustning och fler boende i samhället, så kommer detta vara en absolut nödvändighet för att bibehålla ett aktivt, attraktivt och levande civilsamhälle.

Det är därför mycket glädjande att föreningarna nu påbörjar sitt arbete. Jag har ingen annan uppfattning än att idagsläget står hela Holmsund bakom dem. Min uppmaning är att alla intresserade pratar med dem den 25/5 på torget. Jag kan också tycka att de borde börja ställa krav på politikerna hur de ser på frågan. Alltså politikerna inne i stan det vill säga, för lokalt hör jag ingen avvikande åsikt än den som framfört av oss i S och i de andra partierna som vi träffar i Samverkansgruppen här i Holmsund.

4 kommentarer

  1. Andreas Papacosta

    Till ALLA BERÖRDA PARTER.
    Fasaden på Fd Sandviksteater har blivit sandblästrat, grund målat samt akrylatmålat av Mats Persson.
    Alla fönster förutom 3st i Teatedelen är bytta till 3glas fönster.
    Under pågående arbete togs bilder och video klipp.
    För mer information Vv kontakta ägarna.
    Andreas och Majvor Papacosta

  2. Gunnar Johansson

    Hej jag förstår inte att det finns önskemål från föreningarna i Holmsund om ett föreningshus,i skärgården finns det ett föreningsägt hus nämligen Obbola Folkets hus en fastighet som mycket väl torde tillfredsställa det behov du beskriver i din blogg. I Obbola så är det föreningen Nätet dom förvaltar fastigheten och jag tror att de gärna önskar att fastigheten fylls med mera aktiviteter,att sedan begära att kommunen skall bekosta inköpet av Sandviks teater tycker jag är helt fel. Om ni föreningar i Holmsund känner behov av denna lokal på lövöbacken då kan kanske ni bilda en Folkets Hus förening och tillsamman införskaffa ddnna fastighet.

    • holmsundarn (inläggsförfattare)

      Hej Gunnar

      Jag tycker det inte är en orimlig lösning men det avgör ju föreningarna i fråga 🙂

    • Andreas Papacosta

      Vid köp av ett boende eller en TRIVSEL lokal finns ett otvivelaktigt sätt att bedöma huruvida det är RÄTT ställe.. Nämligen att man får en känsla av VÄLMÅENDE, LUGN och ENGAGEMANG…samt en STARK KÄNSLA om att här vill jag bo här vill jag VISTAS…detta PASSAR mig!
      Denna fråga ska man ställa innan man väljer en lokal!
      Jag uppmanar därför Holmsundsbo att besöka de olika lokaler som föreslås som föreningslokaler och väl inne på lokalen…ja, ni vet vad menar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.