Nya paketrutiner, trafikverket och en tråkig fasad

I lokalsamhället fortsätter alltjämt utmaningarna. I takt med att Holmsund sackat efter i bebyggelse så har reträtten från centrum fortsatt och i och med nedläggelsen av Holmsund Spel så står de tnu klart att i framtiden kommer schenkerpaket hämtas ut på Circle K, resterande paket skall tydligen hämtas i Obbola. Det kan man ju ifrågasätta miljövänligheten och serviceandan i. Det försvårar för flera grupper i samhället. Vi får hoppas att folk börjar röra sig mer i centrum kommande år för att locka tillbaka ett centralt postombud. Det bästa kanske vore om Coop kunde ta ansvar i frågan?

Det är otroligt frustrerande att i samma tider som många av oss i Holmsund slåss för framtiden så nås vi konstant av olika bakslag som banker och butiker som slår igen. Det är det vi kämpar emot. Det tåls att upprepas att man bör stödja sitt lokala näringsliv i första hand. Alla borde känna till vad som hänt i takt med de stora köpcentrumen öppnat upp sedan 90-talet och hur det påverkat lokalsamhället.

Vidare så har Trafikverket gett en hel del intressanta svar rörande en gång och cykelbana till Holmsund. Då dessa skickades till en privatperson så ber jag folk uppsöka ”vad händer i holmsund” gruppen på Facebook för att ta del av informationen. Det är en fråga vi här ute inte kommer släppa och vi ser fram emot kommande diskussioner i frågan. Förr eller senare kommer man inte runt att Holmsund måste bindas ihop med Umeå på alla möjliga miljövänliga sätt som går.

Slutligen vill jag säga några ord om den nya gymnastikhallen. Först vill jag påpeka att ingen (åtminstone i min närhet här i Holmsund) vet hur den riktigt kom dit. För det andra att placeringen var olycklig, den ställde till det i förhandlingarna med Trafikverket bland annat. För det tredje att det är nödvändigt och bra att den ändå kommer hit, och att hastigheten den kom upp var minst sagt föredömlig.

Men. Det tåls att tas med att såsom den står nu så är det inte bara en tråkig vit yta vänt mot centrum som dominerar landskapet, utan en öppen inbjudan till vandalism. Här borde man skapa någon form av konstverk. Gärna över t.ex. Holmsunds historia eller kulturnära landskap eller aktiviteter. Det skulle också täcka upp mot kritiken att den offentliga konsten ej uppnår den nivå som skall finnas i stadsdelar och kommundelar. Men också som sagt, framförallt säkra mot klotter.

74333813_10157547591179774_3809607760731963392_o

4 kommentarer

  1. Coop

    Coop har hela tiden sagt nej till att ta hand om Postnord av någon konstig anledning – därav hamnar den i Obbola MEN tror många kommer välja ICA Maxi och då handla mat samtidigt så Coop straffas av sitt egna val.

    Trav och tips samt DHL ska Coop ta iaf – men varför inte postnord som gör att Coop ändå gynnas för platsen finns ju om lokalen ändå nu ska vara tom eftersom Coop äger hela byggnaden.

  2. Jan Sandgren

    Vi ska vara glada åt att vi i Holmsund nu får en ny gymnastik- och idrottshall. Däremot kan vi knappast vara belåtna med den arkitektoniska utformning och rumsliga placering som hallen har fått. Utformningen och placeringen blev inte lyckad, särskilt inte i ett kommande centrumutvecklingsperspektiv. Om det vill sig illa kan hela denna byggnad komma att sätta sin prägel på stora delar av Holmsunds fortsatta centrumutveckling. Det vore som sagt illa. Vi Holmsundsbor är värda bättre.
    Kanske är lärdomen av detta hallbygge att vi måste engagera oss betydligt kraftfullare i vår egen kommundels fortsatta utveckling och utformning. Stadshusfolket lyssnar bevisligen inte särskilt mycket på våra önskemål och behov och de ger oss därmed inte mycket hopp. Hoppet måste vi själva stå för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>