Monica Wahlström, Vännäs

Mp i Vännäs – gubben i lådan?

Jag började seriöst försöka intressera mig för Vännäs politik för ca ett år sedan. Har sporadiskt försökt hänga med i två år. Sedan i februari har jag noga läst protokoll och intresserat mig för de olika partiernas ståndpunkter, och även engagerat mig.

Vid inget tillfälle, aldrig någonsin har jag sett röken av Miljöpartiet. Det finns ett namn och det finns ett foto till namnet från förra valet. Men något mer har inte synts till av partiet. Ingen representation i nämnder/styrelser, och mig veterligen har inte fullmäktigerepresentanten varit med på länge.

Den 20 april hade alla aktiva partier lämnat in sina fullmäktigelistor. Antagligen lite tidigare, eftersom jag hittade valsedlarna på valsidan då, och skrev ett inlägg efter att ha gått igenom samtliga listor. Då fanns ingen lista från Miljöpartiet.

Därför blev jag rejält förvånad när jag hörde en miljöpartist (Krister Andersson) medverka i den lokala radiodebatten på tisdagen. Jag har också ryktesvägen hört att de har valkampanjat utanför Konsum någon lördag.

Hoppas att partiets förstanamn, Emma Vidmark, kommer att vara med i Fullmäktige längre denna mandatperiod – om hon kommer in. Det känns betryggande att det är några namn efter henne, det är klart man kan få förhinder…

Finns någon information om det lokala partiet tillgänglig någonstans? Om någon av representanterna? Det skulle vara intressant att veta vad partiet står för här i Vännäs. Jag gissar att de ingår i valsamarbete med S+V, eller? Kan vara intressant för mig att veta som del av "oppositionen" och framförallt intressant för eventuella väljare att veta vad de röstar på. Får väl kolla in Konsum på lördag om någon står där, då jag har tänkt valkampanja själv på Ica!

3 kommentarer

  1. Krister

    Gubbe på dig själv;-) Vi hoppas att stoppdatumet för engagemang att skapa en hållbar framtidskommun inte har passerat. Vårt program för kommunen kommer att vara klart i tid för att väljarna ska kunna ta ställning. Din partikamrat Lennartssons uttalande i gårdagens debatt att ”vi sliter ju väldigt lite på miljön” eftersom vi är en liten kommun talar sitt tydliga språk?! Ett framtidsparti med ett hållbarthetsperspektiv behövs verkligen i Vännäs, och det heter Miljöpartiet – de gröna.

  2. Monica Wahlström

    Svar till Krister (2010-08-25 10:43)
    Det låter ju betryggande att ert program kommer att vara klart i tid. Men, ska presumptiva väljare behöva vänta på att veta om ni valsamverkar med S+V också? Det är ju en väsentligt grundläggande fråga, särskilt då ju det nationella samarbetet är så avgörande. När kan man få klarhet runt det?

  3. Krister

    Vi går till val på vårt eget program och någon valsamverkan har aldrig varit aktuellt. Jag har just kollat det senaste utkastet av handlingsprogrammet…och…det ser bra ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.