Monica Wahlström, Vännäs

Bostadspolitisk debatt i Vännäs

När jag personvalskampanjade häromdagen fick jag en inbjudan till en träff som Hyresgästföreningen anordnade. Jag tackade glatt ja, det skulle vara  frågestund från medlemmar i hyresgästföreningen.

När jag kom dit var det tunga, erfarna, manliga politiska gardet på plats. (Johan Söderling S, Ulf Eriksson C, Erik Sedig KD, Jan Nilsson M) (ingen från V och ingen från Mp). Och jag. Som ingenting kan om bostadspolitik. Och – till min förvåning var det en "riktig" debatt med moderator, och en hel del komplicerade frågor om nationell bostadspolitik.

Nåväl, jag förklarade att jag inte var kunnig men intresserad av att höra och lära. Jag hörde, lärde och fick en hel del idéer. Men, någon lysande insats gjorde jag nog inte. Dock – jag tycker det är viktigt att finnas bland vännäsborna. Det var en liten skara intresserade hyresgäster på mötet. Att ge sig in i kommunpolitiken på fritidsbasis som ny innebär ju att man hamnar i områden som man (ännu) inte behärskar till fullo. Det var en bra och nyttig erfarenhet!

Och – som ofta annars, en stor samsyn mellan S (som ju var en enda representant från majoritetsstyret för närvarande) och de fyra alliansföreträdarna. Det är positivt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.