Monica Wahlström, Vännäs

SD söker VERKLIGEN efter media.

Vid frukosten läser jag klart söndagens pappers-DN (jag har helgprenumeration, rekommenderas varmt!)

Det är fyra artiklar om fyra nya politiska uppdragstagare. Vänsterpartisten (och ny riksdagsledamot) som kissade vid valmansomröstningen, nya gruppledaren för moderaterna, Erik Ullenhag (ny integrationsminister) och gruppledaren för Sverigedemokraterna, Björn Söder.

Det känns faktiskt märkligt att läsa följande mening i artikeln om Björn Söder: "DN träffar honom i rksdagscaféet där han, demonstrativt, ber om en  "negerboll". Jag hade först skrivit "negerboll" i titeln till inlägget, men ändrar då jag antar att det är just vad Björn Söder är ute efter.

Jag tror att SD mest av allt arbetar med mediestrategi. Pumpandet av ordet "massinvandring" i radiodebatten mellan Åkesson och Ohly är ett annat sånt exempel. Att demonstrativt beställa en "negerboll" när en journalist är närvarande är oerhört populistiskt. Det är så de vill vara. Nu sitter de i riksdagen. Måtte vi alla behandla dem på ett sätt som inte stärker dem för mycket!

(ps – undrar just om personalen i riksdagscaféet reagerade.)

2 kommentarer

  1. Björn

    Såklart de söker media och media faller för det varje gång, också denna gång. Sån tur att större delen av svenska folket inte gör det, vi kan fortfarande tänka själva.

  2. Humanistrasist

    Negerboll fy! Tänk om han var sugen på negerbollar?, det brukar jag vara rätt så ofta, speciellt på caffé. Alltid svart kaffe med en vit sockerbit till negerbollen.

    Största felet är nog journalistens som tyckte det var en viktig uppgift att ta med. Allt för att få sälja lite flera lösnr.
    Varför kalla saker vid andra namn de faktiskt har?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.