Spela överklassen i händerna?

 I ett inlägg som egentligen är viktigt utifrån vad som skrivs om rasism i kommentarsfält runt om på nätet, väljer dock Fanny Eriksson(S) att rikta lågorna mot det klassiska socialistiska tricket att framställa regeringens politik ”för rika” som grogrunden för alla problem. Tyvärr ett ständigt återkommande trick i de flesta socialistiska bloggar på VK, men ej så oväntat förstås. 

”Vi har en regering som har ökat arbetslösheten och lagt skattepengar på rikas överflöd…"

”RIKTA DEN ILSKAN MOT REGERINGEN SOM SPELAR ÖVERKLASSEN I HÄNDERNA”

Oförståndet över hur arbeten skapas är stor och det bekymrar mig att det finns så lite kunskap över Vem som skapar jobb, Vad som ger möjlighet till det och hur statens intäkter kommer till och vems pengar dessa är. Det verkar till en början förbigått skribenten att svensk ekonomi ses som ett av de få goda exemplen i rådande ekonomiska kris. Men låt oss se hur det står till:

Till att börja med kan vi ju kolla över om staten har mindre pengar nu än innan detta ”överklasspelande”:

Nej, inte det inte. 


Staten får in störst del av dessa pengar via att människor jobbar. Dessa jobb skapas i Privat sektor. De skapas där eftersom det finns ekonomisk utväxling i den verksamhet som expanderar. Företaget har sådant efterfrågan på deras varor att det är ekonomiskt lönsamt för företaget att expandera och därmed anställa. Detta gör att resurserna används där de gör mest nytta. Att sänka skatten ger inte nödvändigtvis mindre skatteintäkter!  

Få se nu, överklassen har fått pengar. Nu vet jag dock inte vad som är ”överklass” eller ”rika” enligt socialister. Men siffror kring 25-30 000 brukar florera som ”rika” i deras definition. 

Jag antar att det är jobbskatteavdragen Fanny är ute efter här som rena överklass-hemskheterna. 

 

 

 

1505 kr eller 10% mer i månaden har t.ex. undersköterska eller vårdbiträde efter jobbskatteavdraget. Jag som jobbat inom vården för 18 000 kan nog erkänna mig som inte rik på pengar i alla fall. 

Den socialistiskt definierade ”rika” då. Har de fått sina enorma överklasspengar av regeringen? 

 

 

400 kr mer. Eller 9%. 

Men 40 000kr då?! Dom har ju regeringen gett jätte mycket! Svinrika ju! 

Nej, tyvärr: samma jobbskatteavdrag som de med en lön på 30 000kr. 1932kr.  Taket nås nämligen vid 29 000kr. 

Till skillnad från socialisterna så ser jag inte ”överklassen” eller de ”rika” som några hemska roffar-typer som bara vill sko sig på andra människor försorg. Jag ser alla människors enskilda bidrag till vårt samhälle som viktigt och där har de rika en viktig roll till jobbskapande. 

Jag avundas de som är entreprenöriella och kan se möjligheter i att skapa produkter, tjänster m.m. som människor vill ha. Henry Ford var säkert svinrik, men han skapade bilen- och människorna älskade den! Jobb skapades och människor kom ur fattigdom. Jag avundas också de som har en stark drivkraft och arbetsmoral när de arbetar och monterar t.ex. Volvos delar som slutligen blir lastbilshytter åt de som behöver dessa, och jag vet hur viktigt och bra jobb många inom vården gör för våra äldre och sjuka. Vi är alla viktiga pusselbitar i det ekonomiska kretsloppet och alla behövs för att vi ska få ekonomisk tillväxt. Tyvärr anser inte vissa politiska grupper detsamma.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Erik

  Var och en har hittat sitt kantarellställe:

  Apotek töms på mediciner – som sänds utomlands.

  Företag misstänks lura apotekare – subventionerad cancermedicin säljs i Tyskland.
  Vinnaren bakom miljonaffärerna är förre KD-politikern Sverker Littorin, 57.

  Svensk ekonomi ses som ett av de få goda exemplen i rådande ekonomiska kris. Gäller det även att sälja ut våra cancermediciner?

 2. Michael Rönnlund

  Du glömde berätta om FAS3 som alliansen infört och konsekvensen är leva på en svältlön.

  Du glömde berätta om försämringen i sjukpenning som alliansen infört och möjligheten att bli utförsäkrad utan sjukpenning vilket även leder till en svältinkomst.

  Du glömde berätta om höjningen av A-kassan som alliansen införde och fick konsekvensen att 100.000-tals inte ansåg sig ha råd betala den och lever idag i sin arbetslöshet på svältinkomst, läs socialbidrag.

  Detta leder till en stor grupp människor utanför arbetslivet som tar vilka låglönejobb som helt i ren desperation, detta är syftet med ”arbetslinjen”. Skapa låglönegrupper.

  Du glömde berätta om ROT- och RUT-avdrag som används främst av de som har råd, läs alliansens väljare. ROT är dessutom precisionsstyrt till att enbart gälla privata fastighetsägare dvs villa- och bostadsrättsägare. läs alliansen väljare. Hyresrätten har aldrig varit aktuell för erhålla möjlighet till ROT-avdrag. Ni i den borgeliga alliansen vill inte ha en rättvis bostadsmarknad. Hyreshöjningarna från Stftelsen Bostaden vi kan läsa om i dagarna skulle vart betydligt lägre om några alls med ett ROT-avdragssystem för hyresrätten.

  Sen jobbskatteavdraget, det är rent struntprat att det gynnar låglönegrupper. En riksdagsledamot med 55.000 i månadslön har fått en månatlig skattesänkning med 3.200 kr per månad medan vårdbiträdet med en lön på 20.000 kr i månaden har fått en skattesänkning per månad med 1.300 kr.

  Siffrorna finns att erhålla på http://www.jobbskatteavdrag.se.

  Den borgerliga alliansen sänkt skatterna med 100 miljarder på ett sätt som alltså främst gynnar höginkomsttagarna. Man har därtill infört ett system som missgynnar den grupp av befolkningen som antingen saknar arbete, är sjuka eller pensionärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.