Skärp er Vänsterpartister!

En sällsynt lustig debattartikel publiceras i dagens VK http://www.vk.se/827465/ohederligt-drev-mot-vansterpartiet-i-umea  där vänsterpartister i mer eller mindre desperat ton samlar styrkorna kring den ”unga kvinnan med invandrarbakgrund”. 

Jag är mållös i hur debattartikeln är formulerad och ovanstående citat sätter tydligt standarden. Att ens insinuera att det skulle finnas rasistiska eller sexistiska skäl till varför Tamara fått utstå kritik på senare tid är ovärdigt på alla sätt och vis!  

Att Tamara Spiric får utstå kritik, vad det än må vara inom hennes politiska gärningar eller ogärningar, tillhör den grundläggande princip som demokrati bygger på. Tamara och Vänsterpartiet sitter i majoritet och eftersom det verkar förvåna vänsterpartisterna att vi politiker i opposition kritiserar den förda politiken, så kanske det bör påpekas att vi finns- för att vi står för en annan politik.  

Men nu åker offerkoftan på hos vänstern och man spelar ut alla ovärdiga kort på en gång. 

”smutskastningskampanj”, ”personangrepp”, ”ohederliga”, ”påhopp”, ”drev”, ”häxjakt”

suck… 

Kritiken mot att kvinnohistoriska museets budget svält som en ballong, handlar inte om angrepp på feminismen eller kultur. Det handlar om att allt mer av skattebetalarnas pengar går till ett allt mer ideologiskt drivet projekt, där Tamara sitter och trampar i allt högre tempo utan syresättning från omgivningen. 

Vad menar ni vänsterpartister egentligen? Att ingen kritik ska få framföras? Att avhoppen från museets styrgrupp inte säger något? 

Genom att ta till alla dessa knep sänker ni nivån på debatten rakt genom golvet och förminskar både Tamara och debatten om museet.

Uppenbarligen är de endast ni vänsterpartister som ser detta drev, så det är tur att ni har kvar ert ”fulla förtroende” för Tamara. Men ni hade faktiskt inte behövt gå ut i media med det.  

Skärp er!


 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Urban Bengtson

  ”Kritiken mot att kvinnohistoriska museets budget svält som en ballong,..”

  Men när kommer den politiska kritiken om ett Bad och en budget som svällt (inte svält med ett s) som en luftballong eller snarare känns som luft ingen kan nå och ta på.

  För 2006 hade Kommunfullmäktige sagt 275 mkr med nuvarande innehåll. Idag finns ingen budget (det ska inte kommunbadbolaget tala om för att vägleda entreprenörerna, sägs det), men på hemsidan uppskattas kostnaden nu till 400 mkr, inkl 50 mkr, reserv.

  Dvs uppskattas och det lär bli mer. Men ”bara” 125″ mkr mer och 45%-ig höjning utan att kommunfullmäktige yttrat sig, eller än mindre godkänt. Hur kan sådant få gå till utan politikerkritik och nu anbud ute liksom byggnadslov ska prövas?

  Är det för att det är ett männens projekt, 11-1 till männen i badbolagets ledning, inkl revisrorer? Och var står KDU här? Dessutom, än ingen driftskostnadsbudget heller visad?

 2. Umebo

  Efter att ha följt skriverierna i media om det planerade kvinnohistoriska museet och idag läser om det eftersatta underhållet av skolor i kommunen så delar jag alliansens och Thomas uppfattning i frågan. Pengarna borde väl satsas där dom behövs och då borde skolor ha prioriterats före kvinnomuseet. Det är väl utom allt tvivel att Tamara fått ett alltför stort inflytande i museifrågan liksom i många andra frågor. Och jag delar din uppfattning att det INTE handlar om invandrarfientlighet. Tänk om skolorna vore i privat regi – hur skulle det ha låtit då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.