Bo Brydsten, Sorsele

Tankar om kommentarer på min blogg, del 1

Ska summariskt svara med några tankar kring de kommentarer som kommit in på min blogg. Jag högaktar de som inte gömmer sig bakom den fega anonymitetsmasken.

– Borde ni inte lägga blockpolitiken åt sidan i in liten kommun som Sorsele och arbeta tillsammans?
Det fanns krafter och initiativ inom båda blocken som, när denna mandatperiod inleddes, ville att vi skulle bortse från partitillhörighet och bygga politiken på de politiker som var bäst lämpade till olika uppdrag. Men alla frön föll inte i god jord och initiativet rann ut i sanden. Jag tror att det främst var centerns maktkåthet som tog död på det initiativet. Men det var lika bra det som skedde. Det är viktigt att alla valda ordföranden drar åt samma håll, delar värdegrund, samhällsvärderingar och människosyn för att det ska bli ett bra lagarbete och för att man ska nå goda mål och resultat. Jag kan för min del se vissa svårigheter att arbeta tillsammans med en kollega som företräder ett högerparti som har som ideologi att piska och jaga arbetslösa, sjukskrivna och studerande. För att inte tala om pensionärerna som arbetat in uppskjuten lön i form av pension och som beskattas mer än andra löner. Jag vill inte ha ett utpräglat klassamhälle och tycker att offentlig samhällsservice, som exempelvis sjukvård och apotek, skall förbli i offentlig ägo. Det är motbjudande att allt ska privatiseras av ideologiska skäl till vilket pris som helst, likväl som att allt alltid ska förbli i offentlig regi av samma skäl.

– Varför slå in politiska kilar i motståndarblocket?
Vid det tillfälle när ordförande för Tekniska nämnden skulle utses i Kommunfullmäktige var oppositionen osäker på hur enig borgarblocket var. Då nominerade minoriteten en egen kandidat som de ansåg vara ett bättre förslag än borgarnas. Oppositionen fick svar på sin fråga då deras kandidat valdes av fullmäktige.

I morgon kommer del 2 där jag ska göra ett försök att svara på varför det arbetar fler på kommunhuset idag än vad det gjorda när vi var dubbelt så många invånare.

5 kommentarer

  1. Lisbet - bloggen bredvid

    Kul att någon läser och kommenterar det sok man skriver som kommentar. De flesta struntar ju i det

  2. Lena

    Bra Bo
    Visst är väl det ända rätta att tillsammans jobba för kommunens bästa. Samla krafterna istället för att dra åt olika håll.

  3. Anonymist

    Jag missar liksom poängen Anonymista.
    Jag erkänner jag är inte en som skriver gramtiskt korrekt eller ens stavar rätt jämt, men de var ju inte direkt min poäng med kommentaren heller, men Sorsele bo´n måste ju få klaga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.