Bo Brydsten, Sorsele

Ideella krafter bär upp evenemangen i bygden

Snart stundar skotertävlingar i Ammarnäs, närmare bestämt den 14 och 15 februari. På lördagen är det SM-deltävling i Backe och på söndagen Crosstävling. För att Ammarnäs Skoterklubb, ASK, ska kunna genomföra sådana tävlingar krävs många funktionärer. Då ställer alla som kan upp och gör det utifrån sina förutsättningar utifrån hälsa och arbete. Utan pensionärer och ungdomar skulle vi aldrig klara ett sådant stort evenemang som ett SM. Vid sådana här tillfällen lever bygden upp och gemenskapen frodas. Ingen som jobbar de här dagarna har ett öre för att dom gör det. Men klubben kan få in några kronor som kan läggas på Spår och Leder så att vi själva och våra gäster kan ha ett bra ledsystem att färdas på vintertid. Som ideellt arbetande klubbmedlem förutsätter jag att företagare som använder lederna i sin verksamhet sponsrar Spår och Leder. Gästande skidåkare och skoterförare anser jag bör bidra med en slant för att med gott samvete få åka på välpreparerade leder. Bidra med vad en tankning av skotern kostar. Det är en struntsumma sett till vad skotern och bensinen kostar under hela säsongen.

19 kommentarer

 1. Gunilla

  Ursäkta Martin,vilken skoter har du som drar såå mycket bensin,en tank 3000:-????
  Spår och led dekalen kostar Endst 200:- och det borde alla köpa,oavsett hur men färdas på lederna,tänk om ALLA köpte den ,vilka fina leder vi skulle ha då!

 2. Hulk

  Vad man anser är en rimlig kostnad för ngt är en helt subjektivt. Det är helt menlöst att kommentera om ngt är en struntsumma eller ej. Det avgör ju den som betalar. Ni som har bra ställt kan ju köpa två ledkort, då kan ni ju köra skoter med dubbelt så gott samvete.

  Är det orimligt och dumt? Javisst, men det är ju fortfarande endast 200 kr extra. Så ni har ju råd. Tänk vilka fina leder vi skulle få om alla köpte två ledkort.

 3. Gunilla Forsvall Ammarnäs skidcenter

  Jag är ägare till 2 st.skotrar och naturligvis köper vi ledkort varje år eftersom vi och våra gäster använder lederna!Det är en självklarhet,hur ska skoterklubben kunna sköta lederna utan pengar? Dom bidrag som dom får täcker inte på långa vägar utgifterna!Därför betalar också företagen i byn en viss summa varje år till spår/ledskötseln.Nu vet du det!

 4. Martin N

  var ju bra Gunilla!
  Men över till poängen med mitt första inlägg.
  3-400 som en tank kostar i ungefärliga svängar är inte en STRUNTSUMMA, i alla fall inte för mig. Sen om du inte tycker de så okej då får du tycka de.
  Kom inte sen å klaga på mig om jag inte betalar men kanske kör nån gång i Ammarnäs lednät…Jag klagar inte för att era gäster inte betalar även fast dom kör med skotrarna för de är väl för fan inte per skoter vi pratar om…Gäster som kanske dessutom kör sönder mer än vad jag gör.

 5. Pelle Plutt

  Vad kostar din skoter att köpa & äga undrar man ju, när du skriver att 3-400:- inte är en struntsumma för dig?

 6. Ockelbo

  Ids du inte betala 200:- för ett spår/ledkort i A-näs så har du heller ingen anledning att köra där! Eller tror du att Ammarnäs skoterklubb inte har några kostnader? Nä har vi råd att köra skoter så har vi även råd att köpa ledkort!!! det gäller i A-näs såväl som i Sorsele.

 7. Pelle Plutt

  Tala då inte om pengar & kostnader på 3-400:- om du inte kan stå för det du skriver.
  Har du råd att köpa skoter, då har du också råd att betala en liten summa till spår- & ledskötsel, oavsett var det är.
  Har du bil & körkort?
  I så fall så betalar du ju trafik- & bilskatt, eller hur?
  Som går till underhåll av våra vägar t.ex.
  Och till alla som åker till fjällorter & klagar på att en klubb vill ha 200:- i stöd t.ex:
  Ett gott råd till er, det är att innan ni gnäller, så sätt er ner & räkna på vad merkostanden i bränsleförbrukning för bil & släp 65-70 mil t.o.r blir, har ni, eller du, ””Martin N”, gjort det någon gång?
  Skulle inte tro det…

 8. Martin N

  Vart har jag klagat?!
  Jag lär ju för de första inte vara ensamm om att inte betala ledkort uppe i Ammarnäs, jag bor ju inte ens där å använder inte ens deras leder, ska jag då måsta betala de Pelle Plutt?!

 9. Pelle Plutt

  Det är ju bara att läsa innantill, där du skriver att 3-400:- inte är en ”struntsumma för din del”, därför frågade jag vad du har för skoter & vad den kostade, & du har rätt, du är säkert inte ensam, men bor du inte ens där, eller kör skoter där, som du så argt skriver, jag citerar:
  ”Men över till poängen med mitt första inlägg.
  3-400 som en tank kostar i ungefärliga svängar är inte en STRUNTSUMMA, i alla fall inte för mig. Sen om du inte tycker de så okej då får du tycka de.
  Kom inte sen å klaga på mig om jag inte betalar men kanske kör nån gång i Ammarnäs lednät…Jag klagar inte för att era gäster inte betalar även fast dom kör med skotrarna för de är väl för fan inte per skoter vi pratar om…Gäster som kanske dessutom kör sönder mer än vad jag gör.”, slut citat, då förstår jag inte varför du ens lägger ner energi på att debattera här???
  Vi som åker där, vi försöker i alla fall att stötta klubben så gott som det går.
  Och vi pratar 200:- per skoter, men det är frivilligt, inget tvång, men vill man ha en asfalterad väg, slät skoterled, då får man också vara beredd att betala.
  Som en petitess i det hela, kan man ju ändå inte låta bli att undra hur hästföretagen som är där, skulle klara sig om inte skoterlederna fanns?
  Det är inte bara en gång man möter ryttare på leden, så dom skulle nog inte klara sig utan sladdade leder, och se´n undrar man ju om dom lägger någon slant till spårhållningen?
  Någon som kan svara på det som vet? *L*

 10. Martin N

  Vill du fortsätta diskutera det här med mig föreslår jag att vi träffas öga mot öga eller öra mot öra.

  Du har ju misstolkat det jag sagt från första början å du fortsätter ju med det, så det är ju inte konstigt att de blir fel. Men för all del hör av dig ska jag klargöra det.

 11. Pelle Plutt

  Tyvärr så vet jag ju inte vem du är, var du bor, så det blir ju svårt öra mot öra, eller öga mot öga.*L*
  Jag tror inte att jag i så fall är den enda som ”misstolkar” dig som du skriver, så du kanske skulle tydliggöra vad du egentligen menar?

 12. Ockelbon igen

  ”Kom inte sen å klaga på mig om jag inte betalar men kanske kör nån gång i Ammarnäs lednät…”Hallå håll reda på vad du skriver.. Utnyttjar man lederna så SKA man betala. Det är INTE gratis att fixa fungerande leder till kommunbor o turister. Om ALLA betalade 200:- så skulle vi få Sveriges bästa ledsystem. Ha en bra skotersäsong!

 13. Marianne

  Trevligt att se att det kommenteras på detta inlägg ang. leddekaler m.m Jag är en av dom som sittter i Ammarnäs Snöskoter klubb´s styrelse och har ansvar gentemot Kommunen att sköta vinterlederna kring Ammarnäs. Vi har haft avtal sedan 2003, så erfarenhet har vi och drömmen vore att ALLA som nyttjar lederna oxå köpte dekal! Tror att om alla gjorde det , skulle vi tom. kunna investera i en ny pistmaskin-vilken dröm! Välkomnar dock alla som tycker vi gör ett bra jobb (så gott vi kan efter ekonomin) till Ammarnäs och dom som gnäller kan stanna hemma! Tiita gärna in på vår hemsida, där finns information om hur ni kommer i kontakt med oss, utifall ni funderar över nått! http://www.ammarnassk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.