Bo Brydsten, Sorsele

Höj statsbidragen – Nu!

Kalix kommun måste låna pengar för att betala lönerna. Vilken kommun står näst på tur hos banken? Sorsele?
Regeringen måste höja statsbidragen nu! Ju längre tiden lider desto fler kommuner kommer att lida med den.

SKTF-tidningen skriver i sin senaste ledare:

" Den lomhörda regeringen fortsätter med sitt ideologiska mantra "skattesänkningar". Mer sänkningar till de som redan har mest. Mindre till de som redan har lite. Inga skattesänkningar alls till de som har minst. Och riksdagspensionärerna är fortfarande de enda pensionärer som får jobbavdrag.’

"Reinfeldt, Borg och Odell, lyssna till expertisen. Lyssna på de som kan verksamheten i kommuner och landsting bäst. Kom med ett stabilt kommunpaket nu! För varje dag förvärras situationen och snart är det för sent."

Att eventuellt öppna plånboken för att sprida några allmosor till vårproppen är för sent. Då är stor skada redan skedd för lång tid framöver.

3 kommentarer

  1. Eberth

    I sann socialdemokratisk anda ropar du efter statliga bidrag för att norrlandskommunerna skall överleva. Du borde i stället ägna all din kraft åt att skapa förutsättningar för företag att överleva i Sorsele kommun. Det är ju dom som gernererar inkomster till kommunen och som håller liv i den positiva andan ”vi flytt int”.

  2. Bojas

    Jag tror att problemet är, vi är för lite många människor här. Det man kan göra i storstäder kan man göra här, men vi är för få. Tror inte på inflyttning av tyskar, bor i en by dom har flyttat ifrån nu. Turism? Nyföretagande? Jag tror man måste börja från grunden, skapa en optimism, att det går vad som helst. Så mitt förslag är, ordna en optimistkonsult till kommunen. Allt kan göras här, lika bra som någon annanstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.