Bo Brydsten, Sorsele

Telia + Glesbygd = delvis sant

Till Telias heder ska nämnas att det är den enda operatör som har någorlunda täckning i Sorsele kommun. Icenet finns i kommunen men deras täckning är för osäker.
Jag har behållit mitt fasta abonnemang med tanke på att det någon dag kommer att levereras "bredband" i nätet. Men nu ger jag upp. För att det ska vara kommersiellt lönsamt att bygga ut "byaväxeln" med ADSL krävs uppemot 150 abonnenter. Vi har nio hushåll i Kraddsele.
Och optokabeln den bara ligger där nedgrävd vid tomtgräns. (Se min tidigare blogg från den 12/1.)
Gick igenom mina utgifter för det fasta abonnemanget för år 2008. De var på
3 000 kr, varav 2 500 var fasta avgifter. Nu har jag sagt upp den fasta koppartrådsförbindelsen. Jag kan ringa mycket på mobilen med rätt abonnemang under ett år för 3 000 kr.

3 kommentarer

  1. Bodil Häggström

    När man ser det sådär med årskostnaden svart på vitt så får man sig i sanning en funderare. Om man ändå inte ringer så vansinnigt mycket på den fasta telefonen så känns det ju en smula överskattat att betala så mycket som man gör för den. Tänkvärt.

  2. Kenneth

    Din blogg fick mig att ta steget jag funderat på länge. Att slippa räkningen till Telia ska bli skönt. Sista åren är det nästan bara telefonförsäljare som använt den fasta linan. Tack för knuffen!

  3. Gun, igen.....

    Kommunen kan göra som man gjort i andra kommuner, begära hos Telia att de stärker upp den aktuella stationen och det till en kostnad som inte alls är särskilt hög. 250 – 300 tusen och då har alla ADSL, i alla fall. Om de inte redan har sina trådlösa förbindelser via Telia redan.
    Jag skulle dock önska att man gjorde en satsning på kopparnätet,men det är väl omodernt vid det här laget….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.