Bo Brydsten, Sorsele

De glömda barnen

Bris har nu kommit med en ny Rapport 2009 där man på sidan 37 ff tar upp "De glömda barnen". Det är barn som lever i familjer med psykiskt sjuka vuxna eller missbrukare.

När missbrukares hundar far illa ropar vi på myndigheterna. Vi begär att missbrukaren ska fråntas sin hund som far så illa. Djur ska inte behöva utstå illa behandling.
Vad gör vi när barn far illa i missbrukarfamiljer?

Frågan uppstår eftersom jag just läst Benny Haags senaste bok, "Makt, mod och motstånd", hans manifest för en nyktrare värld. En läsvärd bok jag varmt kan rekommendera.

3 kommentarer

  1. Märkt

    Du sätter pilen rätt i bulls eye för att använda dartspelarens uttryck. Visst är det så att vi gärna anmäler vanvård av djur, men när det gäller barn är vi mer tveksamma. Vi tror på nåt vis att alla föräldrar ser sina barns bästa när det i själva verket misstolkar sitt missbruk för något annat än vad det i själva verket är. Barnens undergång!

  2. Fundersam...

    Ja, när föräldrarna inte klarar av att ta hand om sina barn så är det självklart att allt ansvar läggs över på andra. Det vill säga barnomsorg, skola och fritidsverksamheter. Hur stor del av barnens uppfostran ska egentligen ske av andra vuxna? Kanske barnen har det bättre hos en annan familj som vill ha dem hos sig och kan och vill lägga ner energi på att de ska få det bra….

  3. Tveksam

    Arbetar med barn och dom senaste 15 åren har det exploderat med barn som på något sätt har kontakt med sociala. Det vimmlar av föräldrar som inte klarar av att ta hand om sina barn och som förväntar sig att samhället ska ta hand om dom…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.