Bo Brydsten, Sorsele

Macken i Ammarnäs

Att den kommunala verksamheten växt beror till stor del på att Sorsele kommun ligger i markandskrafternas svagaste periferi. Den samhällsservice som inte marknaden kan tjäna pengar på hamnar på det kommunala bordet. (Har tidigare berört detta ämne i min blogg den 26 januari.)
Att driva en bensinstation i Ammarnäs är ingen kommunal uppgift men kommunen har gjort det för att upprätthålla en basservice på orten.
Men nu är anläggningen ute på anbud ! Lägg et bud, tipsa vänner och bekanta, ragga entreprenörer. Ring någon företagsam människa du känner som kan tänkas driva anläggningen. Vi i bygden måste hjälpas åt att få en långsiktig lösning på Macken. Det duger inte att pumparna är ur funktion vid storhelger, nu senast kring nyår och dessförinnan påsken i fjol. Vi ortsbor har behov av drivmedel och eftersom vi vill utveckla turistnäringen är en bensinstation en nödvändighet.

5 kommentarer

  1. Nordsvensken

    Håller fullständigt med ! Det är människorna i bygden, entreprenörerna och företagarna som ska driva och utveckla samhället, inte kommunen. Här finns nu en möjlighet i ett område med stora utvecklingsmöjligheter.

  2. Jan N

    Finns det inte möjlighet att ordna en kooperativ lösning? En sorts ”byaförening”?
    Man gör ju det på många håll i Norge. Ofta med svensktillverkade ”containermackar”. Men här finns ju hårdvaran.

  3. Jurre

    Spelar det någon roll om vem som äger grejor? Går inte saker sönder oavsett vem som äger? Saken torde väl vara att grejorna är gamla och slitna och därav går saker och ting sönder.
    Det som hafs, det skavs!!
    Om inte kommunen har råd att hälla upp standarden så kan man fundera vilken privatperson som har bättre ekonomi.
    Sätt på tänkarmössan och leta fram den människan snarast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.