Bo Brydsten, Sorsele

Reflektioner veckan som gått, del 1

Hovet har kungjort kronprinsessan Victorias förlovning under massmedial uppståndelse. Andra nyheter förpassades till källaren. Monarkin är en omodern kvarleva och en relik från ett medeltida odemokratiskt statsskick. Regeringen och Mats Ådell, som av ideologiska skäl vill privatisera svenska folkets gemensamma egendomar, kunde för min del börja med Hovet i stället för System- och Apoteksbolaget. Jag kan inte se annat än att Hovet är en offentlig egendom eftersom våra skattepengar används till ett apanage som är tresiffrigt i miljoner kronor räknat. Statsbidragen till kommunerna fryses medan apanaget ständigt räknas upp. Jag har inget emot kronprinsessan Victoria som person. Hon är skicklig i sin roll men det hindrar inte att hon anställs av Hovet AB som säljer sina tjänster till företag och andra som behöver monarkisk draghjälp. Men jag kan också se att monarkin fyller den borgerliga regeringens syften som med alla medel vill förstärka klassamhället.

Citat från

En kommentar

  1. Thomas

    Hur kan du fortfarande försvara en socialdemokratisk ideologi??? Vad har utarmningen av Norrland (och Sverige) för med sig för gott av tidigare röda regeringar? En ”välfärd” som på papper bärs upp av lågavlönade…jösses amalia!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.