Bo Brydsten, Sorsele

Barnbarn

Hade inte tänkt vara så personlig på den här bloggen. Men när ingen pockande politisk fråga knackar på min uppmärksamhet ska jag hålla igång den med en längtan. Längtan efter mina två barnbarn, Noah 3 år och Zoe 1 år. De är storstadsbarn vars upplevda värld är Stockholm och New York. Ofta skulle jag vilja ha dem närmare så jag kunde visa dem en annan värld, en värld tar vi tar skidor eller snöskoter upp fjället och lagar mat över öppen eld trots meterdjup snö. Vi skulle skotta och ploga snö på gårdsplan med spadar och fyrhjuling. När det är fullmåne, stjärnklart och kanske t o m norrsken styr vi skidorna in i någon trollskog i närheten. Sommarhalvåret styr vi ut träbåten som är uppdragen på tomten och ror ut i en av Vindelälvens forsar och fiskar upp en harr eller två som sedan tillagas över öppen eld vid forsens strand. Slöjdämnen till klädkrokar eller annan småslöjd tar vi på tomten eller i skogen intill och bearbetar i slöjdboden när vädret är sämre. Men de skulle också få se en vardagsvärld som måste planeras då samhällets basservice finns på många mils avstånd.

Men Noah och Zoe kommer också att ha mycket att lära sin farfar om sina miljöer, hur man tar sig fram, beter och uppför sig i storstäder. Ett ömsesidigt förhållande där vi lär varandra.

4 kommentarer

  1. Laila Abramsson

    Hej!
    läste din rara blogg om barnbarnen. har också två barnbarn. En 3år och en 6mån. hon på 3 har varit i USA i två år så vi har träffats så lite. Men i höst när hon kom hem plockade vi kantareller i fjällen och i julas åkte vi pulka och spark. Underbart! Jag blev glad i hjärtat av din blogg. Kul för dina barnbarn att ha en sån farfar. Mvh Mormor Laila från Vilhelmina

  2. Eberth

    Livet består av en blandning av privatliv och yrkesroll. Att våga vara personlig i yrkesrollen och på bloggen belönas säkert med sympati. Enbart partipolitiskt vinklade inlägg drunknar så lätt i slaskhinken.

    Din längtan efter barnbarn delar du med många miljoner andra världsmedborgare, så låt oss fortsätta att längta och se fram emot de möten som berikar vår och kommande generationers tillvaro. Låt oss tala högt och ofta om denna längtan.

  3. Gunnar Helgesson

    Hej Bo!!
    Läste din blogg,det är ju inte min grej egentligen,men jag såg ett bekant ansikte från gamla Haga.
    Mitt namn kanske du inte minns,men mitt smeknamn på den tiden`Picke´.
    Var ju barndomskompis med Olle Karlsson som du kanske minns.
    Jobbade på den tiden på Gatukontoret i Umeå,men som du ser på min titel har jag bytt jobb efter 38 långa år på den firman.
    Jobbar nu på ett stort media och reklamföretag ( Clearchannel Sverige AB ) som tekniskt ansvarig norra Sverige.Mycket resa omkring från Tierp i söder och som ikväll Kiruna.
    Vore kul om du slog mig en signal på en ledig stund.
    070-641 52 22.
    Mail [email protected].
    Ha det bra!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.