Bo Brydsten, Sorsele

Långhelg

Bo BrydstenValborgsmässoeld i Kraddsele

En skön långhelg med ledighet för oss som har glädjen av att ha ett jobb och som har möjlighet att vara ledig. Det är som en kortsemester.

I Kraddsele firade vi valborgsmäss vid det gamla brofästet vid Vindelälven. En vacker kväll där ett fyrtiotal personer kunde umgås och se majbrasan spegla sig i den nu öppna forsen. Ett stort tack till familjerna i Räftmyra och Smalån som arrangerade evenemanget i byaföreningens namn.

Den första maj firade jag som socialdemokrat traditionsenligt med demonstrationståg i Sorsele. Ett femtiotal personer kunde lyssna till ett bra och fängslande tal av tidigare sorselebon Lars Fahlgren. Alla njöt av solvärmen och gemenskapen och firandet avslutades med kaffe och dopp i ABF:s lokaler.

Lördagen bjöd på lite ostadigare väder med några regnstänk på eftermiddagen. Jag hörde åskan gå bakom fjället Nasen. Åska i maj månad ska enligt den gamla praktikan betyda en dålig sommar. Vi får hoppas att det misstämmer detta år. På kvällen bjöd Ammarnäs skoterklubb alla vinterns funktionärer på middag med lammstek och potatisgratäng på Ammarnäsgården. Marianne Sivervall och skoterklubben skall ha all heder över detta initiativ som samlar bygdens ideella krafter som får möjlighet att träffas under avslappnade former och över generationsgränserna. I vanliga fall när vi samlas är alla koncentrerade och fyllda av arbetsuppgifter som skall utföras.

För övrigt har jag inte hunnit omvärldsbevaka som jag önskar. Naturen har vaknat med vårkraft och pockat på min uppmärksamhet. Många vårfåglar har kommit och färska björnspår har jag också upptäckt på mina promenader i naturen.

Av omvärlden har jag uppfattat så mycket som att många jag träffat uppskattat att Mona Sahlin har gått ut på offensiven och kräver rättvisa pensioner. Skolminister Jan Björklund ser fortfarande den svenska skolan som en kaserngård där eleverna ska klassindelas i officerare och meniga.

3 kommentarer

  1. Thomas

    Sahlin på offensiven om rättvisa pensioner…det är väl så dags att vakna nu när hela generationer sjukpensionerats i sann socialdemokratisk anda.

    Björklund och indelning i officerare och meniga…det torde väl ändå vara bättre än tiderna med Perssons pack då alla skulle bli malajer, drönare utan egen vilja utom Perssons lilla röda.

    Bo, jag gillar dina målande kåserier (fläckvis) men partidoktrinen med den ”enda riktiga sanningen” lyser igenom pinsamt mycket…

  2. Mr Cool

    …..när hela 50 pers samlas under fanorna och när det viftas med plakat som innehållit ungefär samma texter i minst 50 år. Att Svenska elever ofta har sämre studieresultat än utländska verkar heller inte utgöra något bekymmer och V vill ju ta bort betygen i solidaritetens namn. Klassindelningen är naturlig och används med framgång bl.a. inom idrotten så jag kan inte se det konstiga i det.

  3. Eberth

    På kaserngården klassindelas officerare och meniga efter deras militära utbildning. Politiker och vanliga medborgarna klassindelas efter andra godtyckliga normer. Inom socialdemokraterna har man hög status om man har partibok, men omhuldas även inför varje val om man anses tillhöra ”valboskapen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.