Bo Brydsten, Sorsele

Eu-valet

I demokratiska val har landet Sverige valt att vara med i den Europeiska Unionen. Detta påverkar även oss sorselebor vare sig vi vill eller inte. Många avstår att rösta för de känner sig oinsatta och tycker sig inte förstå vad det handlar om. Men det behöver inte göras komplicerat. Eu-valet är inte ett val om gillar Eu eller inte – det är ett val om vi vill ha ett blått eller rött Europa. 70 procent av de beslut som fattas i kommunfullmäktige är styrda av direktiv från Eu.
Det finns medborgare i världen som inte har rösträtt – vi har det. Värna rösträtten och demokratin, gör ditt val.
Vi kan på Sorsele kommuns hemsida läsa mer om när och var vi kan rösta. Dessutom kommer en annons i nästa SorseleAktuellt den 19 maj.

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    …….uppdelning av EU som ett vägskäl i rött och blott är föga imponerande som politisk definition. Men han borde kanske också ha nämnt de EU-länder som haft RÖTT styre där varubristen varit tongivande, hemlig polis, utegångsförbud, förbud att lyssna på utländsk radio, förbud att sjunga på Engelska, förbud att samlas fler än 3 på offentlig plats, korruption, maktmissbruk, summariska arresteringar och t.o.m. avrättningar etc. etc. Men på ett sätt har han rätt för det är viktigt att mot denna bakrund välja bort den röda vägen.

  2. Eberth

    Att det finns diktatoriska länder där den enskilde medborgaren inte har rösträtt, ja kanske rent av inte ens människovärde enligt vår uppfattning, är väl känt. Vad det nu kan ha med det svenska EU-valet att göra.
    Du talar om att välja mellan blått och rött. Det röda står för ditt socialdemokratiska parti, eller hur? För oss som bor norr om Ångermanland innebär en röst på socialdemokraterna att vi i bästa fall kommer att företrädas av en metallarbetare från Västerbotten eller en fritidsassistent från Norrbotten. Jag kan inte förstå hur Sorsele kommun skulle komma att gynnas av det valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.