Bo Brydsten, Sorsele

Valfebern stiger

Senast den 7 juni ska vi ha gjort våra val till Europaparlamentet. Det är för mig ett val om ett rött eller blått Europa. Då är valet inte svårt. Det är jobben först. Att bekämpa jobbkrisen och social orättvisa är för mig långt viktigare än att luta sig tillbaka och överlåta lösningen till den fria marknaden. Min trygghet är viktigare än finanshajarnas övervinster. Jag har redan förhandsröstat på kommunalhuset i Sorsele. Det blev en röst på Socialdemokraterna och ett kryss för Per-Erik Johansson, den ende norrländske kandidaten från LO-kollektiven.

10 kommentarer

 1. Urban Vallström

  Du värnar om jobben först, var ska du skapa dom jobben? Vad räknar du som övervinst i ett företag?

 2. Eberth

  Jag tror inte att du just nu får något svar från Bo. Han är politiker och har skolats till att huka och värja sig mellan valperíoderna. Men om ett år kommer han att överösa dig med argument om sossarnas fullkomlighet. Må så vara – men glöm inte att det är du som själv tar ställning. Det är din demokratiska rättighet!
  🙂

 3. Mr Cool

  ……i företagen som är vårt grundproblem. Har man god lönsamhet kan man nyanställa och inevstera i framtiden men det harmonierar inte med rödvinskommunistisk ideologi där bidrag från andras arbete utgör grundbulten i ekonomin. Varför tror ni varvs och tekoindustrin försvann…jo p.g.a. bristande lönsamhet och brist på övervinster….vad det nu är för något. Var går gränsen mellan vinst och övervinst??????? Kanske övervinster från företagen i Sorseles kommun skulle kunna bättra på ekonomin. Men resonemanget från Brydsten går ut på att det är ok att ett företag är lite lönsamt men blir det lite mer så är det fult. Man tar sig för panan inför ett sådant ersonemang. Sverige behöver just nu massor med företag som har övervinster.

 4. Bo Brydsten

  Hej, Urban!
  Tack för din kommentar. Jag ska försöka förklara vad jag menar. Det är inte brist på arbete. Inom offentligt finansierad verksamhet, exempelvis inom äldreomsorgen och skolan, behövs personal. Problemet är att kommuner och landsting p g a minskade intäkter har svårt att finansiera lönerna till den arbetskraft som krävs. Men med styrd politik kan effekterna minskas. Staten kan gå in och stötta kommunerna under ett övergångsskede, utbildningar riktas till människor som varslats, företag kan få stöd och hjälp till att kunna anställa den personal de behöver m m.
  Finanshajar med övervinster finns inte i vår närhet men sett i ett europaperspektiv med en fri marknad utan politisk styrning börjar ytan snart klyvas av hajfenor.

 5. Mr Cool

  Glöm inte den miljard som skattebetalarna fick pumpa in i ett av staten misskött SJ och likaså S-politikern Ylva Johanssons utbildningsföretag som flummade bort massor av miljoner p.g.a inkompetens. Notera även Landstingets politiska och ekonomiska karusell där det ständigt ropas efter mer pengar p.g.a. ineffektivitet och misshushållning. Sverige som nation kan inte överleva på att vi gör tjänster åt varandra utan framgångsfaktorn heter export och då helst med övervinster som exempelvis vår bilindustri så väl hade behövt nu men det är tydligen fult på något sätt. Lönsamma företag är grundbulten i välfärden och inte statliga AMS-jobb som betalas av de som jobbar. Men jag kan förstå att man tänker annorlunda när man jobbar i en förhållandevis kravlös kommunal anställning. Jag förutsätter att Brydsten avsäger sig de högsta anbuden då han säljer sin eventuella fastighet för han är tydligen inte girig.

 6. Maria

  Är också en viktig fråga. Därför faller min röst på PP! De fackliga är inte att lita på heller alla gånger!

 7. Mr Cool

  ….vad är övervinster och var går gränsen mellan vinst och övervinst? Eller är det så illa att du svänger dig med retorik som du inte själv begriper. Kanske SAAB och Volvo hade haft nytta av lite vinster då tiderna blivit lite kärvare eller…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.