Bo Brydsten, Sorsele

Tillbaka

Nä, jag har inte slutat blogga. Men som fritidsbloggare har jag ett tag prioriterat annat på min fritid. Det finns så mycket att göra nu när marken har blottlagts från snö. Tomten ska göras sommarvacker, saltstenar ska ut på jaktområdet och fiskeområdet längs Vindelälven ska iordningställas innan fisketuristerna anländer. Det är underbart att vara ute den här årstiden då det är ljust dygnet runt. Det enda som förmörkar himlen är alla dessa oräkneliga mygg och knott. Men som tröst finns det andra arter än människan som far väl av dem.

Annat som förmörkar himlen denna sommar är landets högerregering som i oförminskad takt sjösätter sina medvetna planer på att nedmontera välfärden till förmån för privata försäkringslösningar. Jag kan inte heller märka någon fartdämpning när det gäller privatisering av offentligt ägda företag, Senast att surfa på vågen är centerministern Åsa Torstensson som trots många negativa remissvar av ideologiska skäl vill realisera ut Bilprovningen. Resultatet blir höjda avgifter för att kunna fylla privata fickor. Vem efterfrågar privata Bilprovningar?
Jag kan inte se att svensken far väl av en högerregering och kan inte ens trösta mig med att andra arter gör det.
 
Telia annonserar vitt och brett om de höjt hastigheten på mobilt bredband. Ikväll är min hastighet 0,05 Mbit/s från att tidigare i år legat på som mest 0,29. Är det något som förmörkar himlen även där? Tills Telia har kommit med en förklaring skyller jag på mygg och knott så länge. För svaret kan väl inte vara så enkelt att man skiter i glesbygden?

7 kommentarer

  1. Mr Cool

    Bra att du är tillbaka så du kan förklara vad övervinster är för något för forumet eftersom du duckat tidigare. Berätta sen gärna vilka försämringar du personligen drabbats av vid detta enligt dig fruktansvärda regimskifte. Beträffande Bilprovningen så VET du redan att det blir dyrare och sämre men det kan nog upplevas så om man föredrar en Stalinistisk byråkrati med väntetider och låg service. Jag vill bara erinra om att det är på grund av Bilprovningen som Sverige har en av Europas äldsta bilparker. Det kanske vore bra med moderna bilar som släpper ut lite mindre skit.

  2. SL

    Hej Mr. Cool.

    Om nu bilprovningen medför att vi har en av sveriges äldsta bilparker skulle man ju kunna tolka det som att de gör sitt jobb väldigt bra och ger människor möjligheter att behålla sina gamla bilar i brukbart skick. Förstår inte hur du kan koppla ihop bilprovningen med att vi har en gammal bilpark…

  3. Mr Cool

    SL, jag noterar tacksamt att du svarar på din egen fråga……MEN, varför kan exempelvis inte en märkesverkstad besiktiga i samband med att de gör service på bilen. Enklare för kunden. Kunden slipper dessutom särkostnader för att åka till besiktningen, ta ledigt från jobbet, resa etc. etc.

  4. Don`t etc,etc

    Bilprovningen sköter sig riktigt bra, inte tu tal om det. Besiktigar fyra fordon per år och jag har aldrig några problem med dem. Men en märkesverkstad som drivs i privat regi och som främsta uppgift är att tjäna pengar på krånglande bilar..Njae,Coolingen…jag är skeptisk. Vad gäller särkostnader som att ”ta ledigt från jobbet, åka till besiktningen,resa”. Hur menar du nu? Alla jobbar väl inte på en bilverkstad:)

  5. Mr Cool

    Jo, jag menar att dagen bilar är av en sådan konstruktion att de flesta sannolikt måste lämna in bilen på service och att den då auktoriserade firman även kan utföra bilbesiktning vilket sparar konsumenten extra besvär. Visst kan det finnas en risk för fusk men jag vill erinra om att Svensk Bilprovning inte varit förskonad från korruption och dessutom är de affärsdrivande och priset på en besiktning är därefter. Det jag ytterst är ute är att förenkla tillvaron för medborgarna och minska krånglet oavsett om det gäller bilbesiktning, inköp av alkohol eller apoteksvaror m.m.

  6. Don`t etc

    Hej Bo.
    Skulle vara intressant att höra hur det går med ditt bredband efter kontakten med Anders Häll. Du kan väl berätta här på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.