Ensammast i Sverige

Tänk att vissa dagar känns det så. Oavsett hur många människor det finns runt omkring en. Idag är den sådan dag. Inget känns särskilt roligt det mesta går i snigelfart. Hjärtat ömtåligt och sårbart. Givetvis upptäcker jag då saker som gör mig osäker och ledsen. Idag är det jobbigt att leva och det tycker jag inte om. Efter det jag genomgått under det sista året så vill jag bara vara lycklig, slippa känna ångest över saker som så länge varit avslutat. Tyvärr måste jag skriva i gåtor men måste få ner det här på pränt så att jag inte glömmer bort det.

Det är alltid bra att sätta upp livsstrategier men det är så mycket svårare att följa dom. Men mitt sargade hjärta ska definitivt inte sargas mer nu. Så det blir inga högtflyende strategier. Enbart enkla livsvillkor där JAG måste lära mig att stå i centrum för mitt eget liv. Tyvärr skitsvårt i mitt fall. Hur kunde det bli så svårt?

Sedan ringde sjukgymnasten idag och ville boka in ytterligare en tid inför mitt återinträde i arbete. Jo, ni läste rätt….jag ska börja arbeta i höst. Spännande, med skräckblandad förtjusning deltar jag i undersökningar och möten med läkare mm. Det är så mycket som ändrats på relativt kort tid. Jag lever ensam igen, ska börja arbeta samt återta min föräldraroll gentemot mina barn. Det kan låta enkelt men när man varit under isen och sjuk ett så långt tag som jag varit är det mest uppenbara för de flesta jättesvårt för mig.

En kommentar

  1. fyrabarnsmamman

    …du är inte ensam om att känna dig ensam ibland. Alla känner sig ensammast i Sverige ibland *ler*
    Detta trots ungar som springer omkring, respektive som kramas, telefoner som ringer och grannar som knackar på. Man känner sig liten och sårbar och ensam ”inuti”.
    Jag tror det beror på att man inte släpper in andra för att man behöver vara lite ”psykiskt ensam” ibland. Tänka, känna och reflektera. Svårare tycker jag att det är när man upptäcker att folk man älskar, i sin närhet känner sig ensamma och ledsna. Man vill trösta, men får inte – utan måste vänta…
    Min mormor brukade säga att ”om man aldrig är riktigt ledsen så kan man aldrig uppskatta lyckan ordentligt heller”.
    Ska man tro henne så kommer verkligen solsken efter dagens hemska regn. Kram// Katarina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.