På den yttersta dagen…

…vem ska döma dig, du eller Gud?
En liten tanke man kan bära med sig. Är man som människa kapabel att själv, ärligt, bedöma sina handlingar och rättfärdigt rannsaka sig själv?
Är Gud eller en högre makt det yttersta instrumentet att döma?
Med dessa tankegångar kan man ju vända sig mot de flesta religioner och de religioner som lever som de lär där reinkarnation är en del av livet så måste det vara det lämpligaste att praktisera om man strävar efter att döma sig själv. Men vad vet jag?

Här lyser solen, Danko Jones i högtalarna och kalas för släkt och vänner är på tapeten. Sonens sexårsdag firas i efterskott så här har tokstädats undan alla flyttkartonger och annat löst som jag börjat ta tag i inför flytten. Tiden går ju som bekant fortare än man tror och snart är dagen D här. Det ska bli riktigt skönt måste jag erkänna. Ja, jag har sagt i en tidigare blogg att det är rätt ok på Ersboda, men, saker ändras. Jag har förändrats.

Ta det lugnt, stressa inte i onödan. Det tar så mycket energi. Istället för att reta sig på saker man inte kan påverka så vänd inåt. Var snäll mot dig själv.

Tills dess…

En kommentar

  1. jpe

    Enligt Bibeln så är det Jesus som ska döma en dag. Han som själv är människa, Och Gud!
    Han som själv burit allt, betalat allt och är allas möjlighet.
    Enligt bibeln är han den som dömer till slut. Antingen har man allt, eller också har man kastat bort det han gjort och varit för en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.