Min vackra…

…eftermiddags lucia. Som veckan avslutades påbörjades denna vecka. Luciafirandet var nu på dagis.

Min argmigga till dotter skulle trilskas lite extra, både i morse och inför gällande lussning. Det gick som tur var fort över och sedan var hon som en sol tills….vi upptäckte att hon hade fel luciaklänning på sig! Vilket ramaskri! Fel klänning, fel frisyr på samma dag. Hon hade sådan otur. Jaja….Fröknarna fick hennes klänning och fick ansvaret att ta reda på vems klänning hon bar och vem som fått hennes. För mig hade det kvittat. En storlek större än våran så den hade vi kunnat ha nästa år.

Nu är allt luciande avslutat och mina föräldrar har varit tålmodiga och följt med på både sonen och dotterns vilket värmt enormt.

I helgen var vi hos föräldrarna. Jag skulle för första gången ge mig i kast med lussebullsbak. Insnöad som jag är på fullkorn köpte jag vetemjöl special med fullkorn………….det skulle jag aldrig ha gjort. Bullarna blev gråa, äckligt smaklösa och inte alls aptitliga. Kvällen kommen och jag kastade in handduken.

Dagen efter lyckades jag övertala mamma att baka en till omgång, nu med vanligt mjöl och syrrans recept lätt modifierat.
Handduken kunde återtas från hallen och jag kan stolt deklarera att jag lyckats med lussebak och goda lussebullar.

Tänk vad lite medicin kan orsaka. Normalitet.

Förresten! Pengar är inte kärlek.

En kommentar

  1. Maria Eriksson

    Vill bara skriva att jag tycker du är jätte duktig på att skriva, jag brukar i mellanåt titta in i din blogg.. den är underhållande.

    ha en bra jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.