Hårklipp, bilbesiktning och en mängd sushi

Igår hade jag tid hos min sedan länge smått älskade frisör Carro på Headline Strömpilen.
I många hår sprang jag runt på olika frisörer och blev missnöjd allt som oftast.
Men sedan hände något och det var Carro. Av en slump klev jag in hos dom på salongen för några år sedan och visade upp mitt sönderfärgade och förstörda hår. En massa oj och suck gav hon och kollegorna ifrån sig men sedan när det var över så sa de att visst skulle de fixa mitt hår så jag inte skulle behöva klippa det kort. Efter det byter jag aldrig frisör….Herregud, detta låter som en väckelsepredikan men tro mig, de är verkligen bra på denna salong. Personliga, omtänksamma och lyhörda för dina önskemål. Väldigt innovativa om man vill ha det så och väldigt jordnära om man är på det humöret. Just nu är jag jordnära och sparar i sinne mitt hår. Jag vill ha långt med en lätt permanent i det när sommaren kommer. Så ja. Slut med ytligheten…

eller nästan. Sedan efter mitt besök hos frissan slank jag in på kicks med förhoppningen att finna en fin ansiktscreme som reducerar de linjer jag hittat i ansiktet. Fick nämligen ett presentkort i julklapp och tänkte att det skulle jag väl kunna få något för. Men nej! Inte då! Butisksbiträdet gav mig istället en massa prover att ta hem och utvärdera i lugn och ro för att jag sedan skulle kunna komma tillbaka och köpa den kräm jag gillade. Det blev dock ett stort MEN! Krämerna kostade mellan 440 och 500 kronor! Så mycket hade jag inte på presentkortet och så mycket betalar jag inte för en ansiktskräm!!! Sen tyckte hon att jag skulle komma dit på fredag och prova den nya dunderkuren mot rynkor med omedelbart resultat, endast 395 kronor.
Herregud! Har vi lågkonjuktur? Jag vägrar lägga sådana mängder pengar på en kräm när jag kan köpa annat nyttigare.
Får väl vackert fortsätta hålla mig till apotekets varor och hoppas på att de ger någon sorts verkan på det lilla trynet.

Dagen till ära hade jag bilbesiktning inbokad för min lilla gröna fara. Det mest ångestframkallande man kan ge mig är just uppdraget att köra bilen till en besiktning och genomföra den själv. Min kära vän S ringde på förmiddagen trots att hon genomgått en eländig käkoperation igår och erbjöd sig följa med. Det slutade med att jag tyckte så synd om henne och fick dåligt samvete att jag skulle dra ut henne då hon inte ens fått igen känseln i munnen. Slutkontentan blev att jag mötte mina demoner, åkte till bilprovningen, flörtade lite med kontrollgubben och fick igen gröna faran utan en enda anmärkning! Jippie! Ett år till klarar jag mig.

Firade med att åka förbi den nya sushirestaurangen och stoppade i mig en norirulle i hemmets lugna vrå.

Handlat inför barnens ankomst har jag också hunnit med.

Dagen ändas med mig sittandes med näsan i en bok som ska läsas inför bokcirkelns möte på söndag.
Balzac och den kinesiska lilla skrädderskan av Dai Sijie.
Har skummat på nätet där den fått ett rätt svalt mottagande.
Vi får se hur ljum jag blir. Förhoppningsvis het då jag håller fanan högt.

Jag blir en bokmal i skymningen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.