Fridens! Då har man gjort det igen…

…blivit överäten, plufsig och fullständigt nöjd.
Semledagen är över och hela två semlor inmundigats.
Hur och varför….Ja, en var på förmiddagen tillsammans med älskade sys och eftermiddagens blev på dotterns föräldrafika. Så enkelt var det avklarat. Bäst var nog faktiskt dotterns semlor som var hembakade och lagom stora med mycket god mandelmassa.
Förövrigt skulle jag kunna recensera semlor då jag och sonen ända sedan förra veckan tjuvätit från olika inrättningar med blandad förtjusning.
Nu är semlefrossandet över och nyordning är på sin plats.

I morse steg familjen upp halv sju. Varför? Jo min pipmoj till son skulle få sin sexårsspruta och lillan skulle lämnas på dagis först. Då dagis ligger i jordens ände, Ersboda, tar det lite extra tid, köra, bråka, pussas och bli sams.
Sedan järnet till Minervaskolan för att mötas av sonens ’strängda’ lärare med försovningsmoln över huvudet.
Inväntandes fadern som också skulle vara med satt vi och pratade om var och varför vi överhuvudtaget var tvungen att vara med på sprutäventyret och jag stillandes konstaterade att kommer du ihåg lördags incidenten?
Jodå, att han gjorde…
Då har du svaret varför vi är med.
Mycket riktigt gick det bra med sprutan, inte en min, men blodsdroppen som kom efteråt?
Hujedamej sådana ögon…….
Liksom mig gillar sonen INTE blod….framförallt sitt eget. För mig är barnens forsande blod en akilleshäl så forsande eller inte. Det forsar, oavsett mängd.

Sedan har dagen som vanligt flytit på, vilken konstig förmåga det har att alltid bli stress i slutänden….
Dagis, spruta, fika, gångstavsutprovning, dagis, fika, hem, middag.

Som tur är har jag avväpnat middagshelvetet med att ha veckomatsedel som inte viks ifrån förutom om man mot förmodan blir bortbjuden på middag.
Resultatet av detta har lett till sundare mat, ingen snabbmat what so ever, samt barn som äter även om det är konstiga ingredinser. Huvudsaken att jag säger att maten är från Laga lätt tidningen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.