Det gjorde ont…

…att inse att mina småbarnsår snart är över. Med en liten ljushårig pipmojj och hans pappa tågade jag till Minervaskolan idag och hans första skolupprop. Ännu en milstolpe, ännu ett barn som går ur dagistiden in i skolåren. De ack så härliga i sin början och med tiden mer och mer tröttsam och outhärdligt tråkig allt emellanåt.

Det sköna i allt det bitterljuva är att jag och K.E är föräldrar tillsammans, på LIKA villkor. Ingen är kompis eller "köper" något barn utan vi har nog rätt så lika inställning till vad det innebär att vara förälder. Gränssättning med outsäglig kärlek. Tror balansen blir bra. Där jag blir skogstokig kan K.E stå emellan och tvärtom. Ingen som behöver komma med lögner utan vi kör raka rör. Gagnar de små i längden och vår föräldrarelation.

Livet går vidare och barnen är de sannaste tecknen på det. Själv har jag en vecka kvar innan mitt allvar börjar. Jag både längtar och skälver i märgen. Men….det finns många som peppar och jag lyssnar faktiskt istället för att stänga öronen.

Jag lyssnar. Alltså kan jag förändras och förändra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.