”den som väntar på något gott, väntar…

…på fredag!" Ja, det är nog så. Hittade kul sajt på nätet som verkligen påminde mig om att fredagen nog är den allra skönaste dagen i veckan (ja förutom torsdagar varannan vecka).

Steg upp alldeles för tidigt i morse och skjutsade storsessan till sin inskolning. Hon har fixat ett okommunalt sommarjobb som ger pengar utan slavkrav. (tack pappan).

Åkte hem, hoppade i säng en timme och lyckades somna (osmart) för att stiga upp och köra nästa morgonrace med pipmojjen som skulle till skolan. Lillsessan hade bestämt att hon ville vara ledig och som den ömma (och snåla) moder jag är beslutade vi oss för att ha en skön hemmadag.

Skön hemmadag blev det. Mormor hörde av sig och ville fika. Så efter att ha hämtat storsessan efter jobbet stötte vi på momman promenerandes på vår eminenta stadsdel. Plockade upp henne, släppte av en trött tonåring och tog med lillsessan ut på promenad och besök på vårt excellenta stadsdels café, för förövrigt nog är det bästa i den här stan när man har barn, vill ha lite kultur utbyte, bråka med någon rökommunist osv. Råkade faktiskt stöta på en människa som hade åsikter om mitt skolval åt barnen och det enda jag kände var att…..jaja!!! Jag har provat endel och kom för flera år sedan fram till att de yngsta ska slippa kommunalskola och dåliga betyg (eller inga betyg alls) även om det kontroversiellt. En sak har jag lärt mig genom lärarutbildningen och det är att genom att det är a och o att vara smart när man väljer utbildning åt sina barn. Numer kan man inte kämpa sig fram som nittonåring och få jobb som det gick på min tid. Nu är det betyg och  vidareutbildning som gäller. Utan det…..hej då!

Jaja….alla är vi olika med olika krav för sina barn. Att klaga på till exempel dålig skolmat, kalla klassrum etc är en petitess när man sedan kollar på utbildningskvalité. Oavsett skola så gnälls det på skolmat och ja….suck.

Vi har promenerat till och från skolan i solen. Haft en underbar dag!

Livet är härligt, hjärtat är varmt.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.