Mitt nya…

…utseende har gett mig mer än vad någon kan tro.

I början av juli var jag en vingklippt människa. Utan större livsgnista och självförtroende. I mina ögon var jag inte särskilt bra. Varken vacker eller fantastisk på något sätt. En av mina äldsta vänner hade uppmärksammat det. Frisör som hon är till yrket var hon inte särskilt nöjd över det faktum att jag klippt av mig en ansenlig mängd hår och så här i efterhand hade hon så rätt. Numer litar jag blint på hennes yrkeskunnighet, livserfarenhet och vänskap.

Dagen före jag skulle åka till Skellefteå och Trästockfestivalen gjorde vi slag i saken och satte i extensions i mitt hår. När vi var klar ställde jag mig upp och tittade länge på min spegelbild. Insåg att jag faktiskt kunde vara vacker även om insidan kändes som en soptipp. Jag är känd för att vara noga med mitt hår och min dramatiska hårklippning där allt hår försvann var ingen hit för mig.

Jag är väldigt nöjd med mitt hår. Så nöjd att när jag tog ut min första uppsättning extensions var utan en fredagkväll när jag dessutom var ute på lokal. Sedan gick lördag och söndag med mig slitandes i håret gnällandes över att jag ville ha långt hår igen. Under de månader som gått har även färgen ljusats upp då min guru tyckt att jag varit för mörk och att en uppljusning skulle passa bättre till mitt ansikte. Jo, absolut rätt! Detta är dagens slutresultat! Ny fin färg på håret med betydligt ljusare inslag.

Dagen till ära lockades håret litegrann med plattång. Även om jag bara lagat middag, hämtat barn och gjort några trista upptäckter så känns ändå livet lite extra kryddat när jag åtminstone på utsidan känner mig makalöst vacker.

Samtalade med en kär väninna om detta idag. Vikten av att vårda sitt yttre för att må lite bättre i situationer där man helst vill ligga i sängen och dra täcket över huvudet. Vi kom till samma konsensus. Det är så mycket enklare att leva med sig själv om man kan titta sig i spegeln utan att hajja till av väjmelse. De dagarna som är extra tunga kan bli lite lättare på det viset. Ja, i alla fall för mig. Det har fått mig att våga så mycket mer under de senaste månaderna.

Snart är mitt eget hår så långt att jag inte längre behöver förlängning. Men tills dess fortsätter jag med denna underbara uppfinning. Varför inte prova göra en sådan enkel förändring som att fixa till något nytt med håret? Det kan fungera riktigt bra!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.