Från och med nu…

…är det upp till kamp!

Ingen mer skit från en ofunktionell sk. psykiatri med läkare och personal som fått sin utbildning troligtvis från ett corn flakes paket.

Ingen mer skit från personer med mindre fin människosyn än en rasist.

Här finns en läsvärd blogg om ADHD samt en förälder som bloggar här om bemötande från bup, habilitering, skola och människor med okunskap och minimerad människosyn.

Eftermiddagen fick en oväntad vändning och här sitter jag och många med mig helt mållös över att jag hela tiden haft rätt…

…du är inget mer än psyksjuk när du hamnar inom Umeå psykiatris dörrar. Om du så har en somatisk sjukdom, låt säga cancer i det här fallet så spelar det ingen roll. Det kan lätt förbises, glömmas bort, avfärdas som biverkningar.

Att tjata, böna och be hjälper inte. Då blir du inspärrad, tvångsmedicinerad kanske rent utsagt? Eller varför inte bli lagd i bältessäng om du är orolig istället för att ta sig tid som personal att prata med personen….Nej denna människa satt och läste någon viktigare artikel och valde att bälta istället för att vara mänsklig…

…ni ser! Umeås sjukvård i ett nötskal….

Det är inget fel på dig. Du är bara psykiskt sjuk, varken mer eller mindre… Lite lätt panikångest när huvudet dunkar och du domnar i ena armen…. Eller var det så?

Tillsammans blir vi starkare! Fler borde stå upp och göra sin röst hörd. Detta är en sjuk situation. Inte för oss drabbade, utan att personal tillåts arbeta vidare utan att något händer. Istället ska patienter tystas… Skrämmande.

Ikväll är jag ledsen, tack alla som finns och ställer upp med kort varsel! Guld värt och jag vet att ni tror på mig………..

Fy fan!

2 kommentarer

  1. Kina Levin

    Jag har så sakteliga låtit minnena från då äldsta var mindre och vi såg att hon inte mådde bra, börja komma upp till ytan…
    Jag tänkte skriva lite om det i en blog, som en slagt terapi, att få det ur mig – ja, du förstår hur jag menar…
    Mvh Kin@

  2. Erika

    Tack för att du ville länka till min blogg – men länken funkar inte i texten. Klicka på mitt namn här uppe så kommer man till den. Eller klistra in det här: http://mellanstolar.blogspot.com/ i adressfältet.

    Du kämpar på bra, Catharina! Det borde inte behöva vara så! Det borde se annorlunda ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.