Eftermiddag med ovilja…

…som skapats av andra. Där jag var viljan själv är istället ovilja, motstånd och fyrtioettårstrots. Där måbra-presenter önskas, att höra ord som lindrar.

Istället ska jag hämta min älskade lillsessa och mysa innerligt med henne. Äta mat hon vill äta, godis hon vill äta. Bara vara och vänta…

…lugnet före stormen.

 

Världens bästa Anna bloggar även idag.

Ibland möts människor och oftast hittar "vi" igen varandra. Man kan undra om det inte är så att vi är en minoritet i samhället, en egen folkgrupp. Precis som samer har vi behandlats illa istället för att ses ur det perspektiv som borde vara.

Känslosamma, entuiasmerande, charmerande, ömsinta, hjärtan som oceaner, hyperfokuserade i många lägen (speciellt kring orättvisor, människor som far illa osv), konstnärliga, uttryckliga, rättframma, ärliga (där folk inte klarar av det och gör oss konstiga för att vi törs vara rakryggade), vi besitter förmågor som för många skrämmer.

För i ett "lagom" samhälle är känslor farligt och främmande. Det är kanske därför så många av oss är konstnärer, skådespelare, politiker osv… Sug på den nästa gång du dömer eller höjer någon ur dessa yrkesgrupper. Det kan vara någon som jag.

God eftermiddag!

En kommentar

  1. Cat Fight

    Fan vad klok du är kvinna! Dina ord borde spridas över hela världen!!! 🙂

    Många framgångsrika personer, företagsledare o s v har ADHD. Många även utan att veta om det. Synd!
    I min släkt finns tre personer som haft det skitjobbigt i skolan (säkert fler också). Men dessa tre är miljonärer! De har företag lite varstans i världen. NU förstår dom ( i allafall 2 av dom) att dom har ADHD, struntar dock i utredning, det går ju så bra för dom i allafall.

    Det är som att alla som har ADHD är likadana. Det finns inga personligheter. Det går dåligt för alla. Samtliga är hyperaktiva och jobbiga.
    När jag nämner att min son nog har ADHD får jag oftast till svar ”men oj vad jobbigt det måste vara för dig!”
    NEJ!!!! Det är inte ett dugg jobbigt för mig. Han är en lugn, smart kille, charmig och snäll och go. Han har jobbigt i skolan, med koncentrationen och flexibiliteten.
    Han är en underbar unge!!! Han är en jättebra kompis, rolig, påhittig och väldigt snäll.

    Blir så irriterad på alla som drar alla med ADHD över en kam.
    KRAM på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.