Mina finaste…

…ögonblick delar jag med barnen. Oavsett om det är stora eller små ögonblick ger det mig styrka.

Idag kom StorSessan med pojkvän på besök. Med sig hade hon sin allra finaste lillasyster (på sin fars sida) med i sällskapet dök även prillmorsan. Minsta sessiluran fick utbrott i vanlig ordning över att alltför mycket snurrade för fort i huvudet. Tankar och känslor hon inte kunde hantera. Hon ville gå på restaurang, vi andra där vissa fortfarande stod i arbetskläderna, en annan skulle iväg på fest/middag hellre såg att vi åt take-away då chauffören för kvällen kunde skjutsa iväg denna i samband med hämtningen av maten.

Min dotters tårfyllda ögon och kinder där skrik som "rör mig inte"! När jag lyfte upp henne i famnen gick in i köket och sjönk ned i en av fåtöljerna rörde de andra inte nämnvärt i ryggen. För alla är van. De vet att när huvudet har för många tankar samtidigt som känslor kan det bli fel.

Efter att ha påtalat att jag faktiskt inte rörde henne, hon var fri att hoppa ur famnen låg ändå min älskade vackra prinsessa kvar i mitt knä. Snyftandes, medan jag sakta strök hennes rygg. Vi småpratade, kom överens om att hon skulle få en vuxenportion och ställa det som blev över i kylen tills imorgon och med orden att hon ville vara ensam med mig, inte ha besök hela tiden insåg jag det tokkaos som pågått i hennes huvud, där hon väntat att jag skulle vara själv med henne.

Där jag tagit för givet att hon ville ha gemenskap, där skulle hon ha rutin och vetskap om att det var en vanlig fredag. Hon gillar att ha förvarning, när saker kommer oföreberedda och hon haft en lång skoldag kan det bli fel.

Det fina ögonblicket. Fåtöljgoset, med de andra besökarna viskandes i vardagsrummet, diskuterandes vad som skulle beställas. Inget värre än så. Där jag inser att jag är lyckligt lottad som ännu en dag gått ur en kamp med humöret vunnit striden.

Nu har sällskapet för längesedan gått hem. Kinamatsresterna tryggt inne i kylen och Sessan djupt iväg in i John Blunds värld bredvid mig i soffan. Jag är en lycklig mamma idag. Nästan alla mina barn och även en guddotter samlade med en pojkvän jag funnit så fin att jag med glädje ser fram emot fler möten, mer glädjestunder i dotterns och hans sällskap.

Nu är kvällen här och nu inväntas ytterligare en kärlek, prinsen med ljuvaste ögon, en kärlek av bästa kvalisort, som jag aldrig vill byta ut om jag får bestämma.

Jag är älskad och jag älskar även denna dag med dysterheten som ett moln över huvudet.

Fin fredagskväll till alla!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.