Kommer någon ihåg…

…om ni hade ett par liknande vagabond kängor som dessa under 90-talet?

Jag minns dem i alla fall…

…och ägde ett par. De var mina favoritskor och under starten av året hade jag en gnista hopp om att jag sparat dem i ett av mina förråd, de mest bortglömda. I hopp om fynd i gamla flyttlådor släpade jag mitt beniga arsle upp till förrådet. Svettades mig igenom låda på låda. Det enda jag fann var en massa minnen där vissa gjorde intensivt ont och gamla skor som jag sparat där jag stod stilla funderande om jag varit full över de val av skor jag magasinerat för framtiden. Kanske hade jag en tidskapsel i planerna då, vad vet jag?

Bland annat fann jag dessa tingestar, ett par gammskor där ett visst hopp uppstod om att de kunde återanvändas. Tyvärr var motståndet bland familjemedlemmarna stenhårt tummen ner.

Så tillslut, efter en livstid då loppis på travet stod på agendan tog jag med dessa, då på 90-talet så älskade dojjor. Hoppet var att någon annan skulle ta dem och älska de fina högsulade skorna som jag gjort. (sen att dom är fruktansvärt osköna och svårgådda hör inte hit) Men nej, ingen nappade, TROTS, att de stod i centrum för allas ögon.

När loppisen var över fick man lämna sådant man inte ville ta med hem till återvinningen. De åkte med. Utan större sorg, även om skor är en passion.

Efter förrådsskattjakten gick jag ut på tradera och andra sajter för att leta ett par nya vagabond kängor då jag sett att en nytappning kommit. Priset var högt och för en kvinna med en stor förändring pågående där bland annat ekonomi ingår tilläts inte impulserna styra utan jag fick bittert bita i det sura äpplet och inse att mina tillgångar inte ville tillåta mig dessa puppies.

Tills idag…

…när kärleken skulle ned på stan i ett ärende och jag inte ville följa med dit, snarare valde att flanera i solen med siktet ställt på Kungsgatan 59 och avsikten att leta ett par kängor till honom.

De hade halva reapriset på mycket i butiken, men inget som var av intresse åt mannen. Däremot fann jag många sköna skor som jag bara passerade, noterandes skinn, klackar och stil.

Tills jag sänkte blicken och fick syn på dessa! Två par hängde långt ned, under halva reaprisskylten. Ett par 36or och ett par i stl. 40. Jag med mina pygméfötter finner sällan skor som sitter bra, är rätt storlek men där hängde dom…. I storlek 36 precis som om det var meningen…

…provade, stönade inombords och insåg att jag fann ett par nya fina skinnkängor billigare än de begagnade på Tradera.

De står nu i min hall, redan promenerade i. Lyckan att ha funnit ett par nya är stor och dessa kommer jag inte att magasinera, kasta eller på annat sätt göra mig av med om de inte faller i bitar, blir stulna eller på annat sätt förpassade ur mitt synhåll.

Japp så är det. 90-talet hade också en mängd fina modebitar…

…vagabond kängor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.