Stress…

 …är nej, nej, när man har ADHD.

Att hitta verktyg att gå runt stress kan ibland ta upp hela ens tankevärld när man ska klura ut det som fungerar bäst för en själv, för sin familj.

Jag är på rätt väg tror jag.

Ska försöka dela några av mina tricks för att få vardagen att fungera, men inte idag. Idag närvarar vi på ett bröllop med efterföljande fest.

Vi delar andras glädje och får på så vis dela ringar som vi förhoppningsvis kan sprida vidare till andra. Delad lycka är ju som bekant dubbel glädje.

Alla människor som stjäl energi kan vi vara utan idag, eller förresten, alla dagar i veckan.

Jobbar på det.

Ha en fin lördag!

2 kommentarer

  1. T

    Intressant blogg.
    Hur ser stresströskeln ut? Går det att improvisera eller måste allt gå enligt en förutbestämd plan (för att undvika stress)? Är spontanitet ett no-no med adhd-diagnos? Vad händer vid stress?

  2. Catharina Oderstål

    Svar till T (2011-09-19 13:23)
    Det är helt beroende på dag, vecka och en massa andra faktorer som sömn, mathållning osv… För att fungera bäst är struktur a och o. Klara utarbetade verktyg i alla situationer. Exempel: Almanacka med veckans händelser, påminnelser i telefonen, städdagar, göra en sak i taget osv… Spontanitet är vårt främsta redskap och vårt ”outside the box” tänkande räddar ofta upp situationer. Det är viktigast att fokusera vid vilken spontanitet som går att ha med sig och den man kan vara utan. Som i mitt fall, säga saker i rätt sammanhang, inte förköpa mig på saker jag inte behöver osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.