Idag BUAR jag åt Umeå Psykiatris…

 …okunskap.

Borde ni inte ha lärt er mer om olika människors historia och hur det yttrar sig i olika diagnoser? Tourettessyndrom är en av de mest komplexa sammansättningarna…

…om jag, blott en lekman fattar, där behandlande "sk utbildade" inte gör ett skit, fattar noll, undrar jag om det någonsin kommer att komma in någon som helst kunskap i denna medeltida vårdinstans? Hellre än så ställer jag mig frågan om ni vill ge en behandling som kan anpassa oss till samhället, jag menar, ni blir ju utan jobb? Har ingen att skylla samhällets nedgång och fall på….

Och nej, jag är inte bitter, bara ännu mer insiktsfull.

Som förälder till er föräldrar med barn som är inne i svängen via BUP säger jag bara:

Se till att få ditt barn färdigbehandlat och klart innan ett tragiskt faktum är kommet. Ditt barn är myndigt och ska slussas över till en institution som kommer att kasta er rakt tillbaka i dåtiden.

BUP i all ära ligger i framtidstänk där den gamla välinoljade vuxenpsykiatrin fortfarande vill ha det som de alltid har haft det…..

Dagens inlägg är ilsket där frustration ska läsas genom raderna, för detta måste klargöras då det inte kan läsas i en persons egna ord…

 

2 kommentarer

  1. SJ

    Med en son som det tog över 20 år för att få diagnos på (ADHD, Asperger,autism och Tourette slåss jag fortfarande för att få rätt hjälp till. Psykmott. På NUS vet jag inte om det är okunskap eller drygheten som är värst. Varför ha en verksamhet när de inte vill ha klienter att hjälpa?

  2. Catharina Oderstål

    Svar till SJ (2011-09-03 17:46)
    Ja, SJ…
    Det är ett välkänt tragiskt faktum att Umeås psykiatri är en instans med mindre intelligenta personer och du drar nitlott på nitlott om du inte vet vem och var du ska söka hjälp… SÅ ska det inte behöva vara! Alla ska dela samma syn, inställning till patienterna. En utopi, men håll ut… Saker kommer, en förändring. Tack för att du läser!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.