Många strängar på min lyra…

…kan jag idag med stolthet säga. Där jag funnit verktyg för att hitta igen mig själv när det liv jag lever i positiv bemärkelse ändå tenderar att få mig att vackla på den utstakade vägen jag snitslat ut för mig själv. Där jag då ägnar mig åt ett alldeles fantastiskt intresse där jag med all säkerhet lägger det mest hyperfokuserade tillfällena. 

Laga mat. Prova långbakningar, långkok som blir ljuvliga revbensspjäll och fina abborrfilér imponerar å det grövsta på gemene man. Där jag har en egen kokbok på en alldeles förträfflig sajt där man istället för att köpa dessa förutbestämda matkassar som lanseras för den STRESSADE människan så den kan sätta fokus på det som egentligen inte är något att minnas när livet är  i sitt slutskede. 

Jag pratar om arbetshetsen i samhället där ju mer saker du har desto tyngre kors att bära till staten, gäldenären osv.

Så när stressen att hinna mer än jag tänkt. Ja, då gör jag saker med kropp, händer och hjärna. Där ingen dator eller annat får förekomma.

Utan det är jag, musiken och dofterna som växer fram i köket.

När jag väl är ute ur mina matlagningsorgier, ja då är jag åter i mig själv även på min stig i livet.

Här är dagens utmaningar. 

 

 

Lång rostat sidfläsk i ugn, där jag gnidit in svål och resten av köttet med all möjlig kulinarisk blandning. Kan säga att just nu doftar köket som värsta matkrogen.

 

Nästa projekt står ovanpå spisen och puttrar ikapp med långrostningen i ugnen.

Revbensspjäll med glaze – min stil. Smaken på glazen ligger som en smak kappa i gommen och löften om en helt kulinarisk upplevelse i eftermiddag tillsammans med Annorlunda Familjen.

 

Här är ett gammalt "alster". Smördegsinbakad abborrfilé med brynt vitlökssmör och en färsk svampstuvning till med lättkokta sockerärtor.

 

Jo, gott folk! Jag kan mer än att rabbla upp en massa fakta om ADHD också! För ni förstår… Jag är en tusenkonstnär som många SuperHjältar i vår vida värld. Allt från Pablo Picasso till Steven Spielberger och där kommer också jag med flera in.

Vi kan mer än ni tror bara vi får slippa hetsen kring att pengar är lika med att lyckas i livet. Där vi hellre visar kärlek och respekt. Tyvärr passar man inte riktigt in då.

Idag struntar jag i det. Men det finns en mängd barn som kommer i mitt spår som inget hellre vill än att bara få bli accepterad som dom är, men aldrig blir så pass respekterade att till och med läkare som kallar sig specialister känner till en sådan sak som rebound-effekt även på långtidsverkande centralstimulerande beredningar, där man vid en ordentlig tetrering (inpassning) skulle märka resultatet av hur länge tabletten har effekt. 

Tyvärr är ju inte det en verklighet. Utan barn skickas fortfarande hem utan att ens få ett annat erbjudande i form av behandling. BUP i Umeå erbjuder bara medicin. För de som erbjuds något annat säger jag! Grattis! 

Till er andra. Jag beklagara innerligt…

 

God eftermiddag! Nu är maten klar och det får Herr Effektiv som trevlig överraskning när jag inte är hemma under middagen! Det är roligt att göra andra människor glada genom magen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.