Basal Kroppskännedom…

 …det är vad mina måndagar denna termin kommer att bestå av. Först idag förstår jag vad min psykolog snackat om. En sak i taget, först DBT, sen kan vi rikta in dig på Basal Kroppskännedom. 

Jag har ju en tendens att när poletten trillat ned vilja skynda fram saker när det visar sig ur de allra positivaste ljusen och sidorna. Men som en av de få människorjag faktiskt litar på i denna vida värld och som jag faktiskt lyssnar på utan att dissa varje ord, gjorde jag även denna gång – saker i rätt ordning. 

I hela mitt liv har jag som sagt tidigare varit arg. När så sjukgymnasten frågade vem/vad jag var arg på slog det mig, att jag nog var arg på hela världen, där jag nu fått frid i hjärnan via mindfulness ändå har en kropp som fortsatt raseriets bana och där hjärnan och kroppen fortfarande inte står i kontakt med varandra. För visst, jag har känt alla dessa spänningar jag går med och som ibland går över i kramper i både vader – armar och där de behagar uppstå under olika stressiga situationer där jag ändå behåller lugnet i hjärnan och inte sänker människor med min verbala förmåga. 

Idag hade jag redan före jag skulle till jordens mest förhatliga plats Umeå Psykiatris huskropp raserat MOTSTÅNDET mot att gå dit. Så med exakthet jag aldrig haft var jag där i tid, redo. Redo att bryta ännu en kamp jag inte förstått men som jag vet att jag inte vill ha. Kampen med min kropp i kombination med min briljanta hjärna. 

Effekten av dessa enkla "basala" övningar vi gjorde idag med betoning på Tyngdpunkt kom en aha-effekt som var omedelbar!!!! Min hjärna och kropp efter detta var i symbios så till den grad att jag fick samma effekt av det som av all mindfulness utsatt mig för hela våren där jag tränat hjärnan, en släng huvudvärk. Men en kropp som var avspänd utan en massa kramp och min onda, trasiga  rygg höll några timmar till denna dag.

I afton är jag oerhört tacksam att jag tillåtit människor att komma in i min hjärna och få den att kapitulera inför stående faktum: Kropp och själ (min hjärna) hör ihop. Utan kontakt med varandra kommer jag ingenstans.

Nu är allt motstånd raserat inför detta. Det är inget hokus pokus eller sånt som får en att tro att det har med en massa meditering och annan andlig skit att göra. Det är helt enkelt att ha hjärnan i kontroll samtidigt med kroppen. 

Jewlar vilka uppvaknanden denna måndag! Helt makalöst fantastiskt vad lite mindre motstånd i situationer kan åstadkomma! 

Tack C för din tro på mig! All respekt! Du har lyckats "mindfucka" mig så jag "mindfuckat" mig själv i rätt riktning. Sinnesfriden!!!

Tack!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.