ADHD Mitt Huvud är en Torktumlare

Till er som missat detta program! Detta speglar det dagliga livet för en vuxen med adHd som funktionshinder!

Se och lär!

 

9 kommentarer

  1. Catharina Alperud

    Svar till Sven. (2012-03-20 20:20)
    Kära återkommande Sven, vem du nu än är! Det är för länge sedan konstaterat att adHd genom att rätta till kosten är än så länge inte vetenskapligt bevisat. Det som gjorts är en undermålig studie av ca 100 barn vilket inte gör det till en vetenskaplig studie. Så… med all säkerhet med tanke på hur kosthållningen i detta hushåll ser ut gör det varken till eller från huruvida vi äter lchf – vegetariskt – scientologiskt – sockerfritt – osv.

    Så vänligen sluta komma med kommentarsinlägg som inte uppskattas. Hur många kommentarer du än må skicka är min syn på MITT FUNKTIONSHINDER INTE ett sånt man kommer tillrätta med genom att ändra sin kost. Möjligtvis genom att ändra hela sitt livsmönster om man har den uthålligheten…

    …men en hjärnas avighet går knappast att få till med kost. Inte min i alla fall… För gammal, för trött…

    …och för övrigt är min kost i bra ordning. Tack.

  2. annicka tengquist

    Jag kan bara konstatera att jag äter redan ’special’ kost och har fortfarande adhd. Förstår inte riktigt vad i hela friden denne ’sven’ vill få ut av sina inlägg men vad vet jag… Jag har ju trots allt ett handikap och har ingen tjusig utbbildning. Och andra sidan har jag sunt förnuft. Mitt förnuft säger mej att kosten inte kan hjälpa en adhd människa.

  3. T

    Sven sån där skapar bara ånest hos mig.
    Jag har läst lite kostråd om att bota både ADHD, Cancer och Hämoröjder och skoskav (det sista ironi) med rätt kost hit och dit vilket också varierar beroende på vilken rörese som står för kostråden.
    Ibland är potatis bra ibland är potatis inte bra osv..

    Det enda som hände när jag läste detta var att min ångest blev värre.
    Håller mig borta från de som skapar ångest hos mig och håller mig till min läkare och kurator.

    Jag äter mina mackor som jag alltid gjort och ingen kan komma och säga att det är fel.

  4. Dampfia

    Man vet att sientologerna grundades av två sf författare som bara ville se om det var möjligt. Hela relgionen är en fet bluff och de som tillhör den hjärntvättade stackare som man inte bör bry sig om.

  5. K

    @Sven, med tanke på Carls övriga åsikter, insikter så skulle jag ta allt människan skriver med en nypa salt…
    Hiv/aids finns inte, jaha du, cancer kan botas med sockerfri-diet, ansiktskrämer ger bröstcancer, nano-chips i människor…gå vidare ditt lilla tok!

  6. Victoria Qvarnström

    Sven.
    Visst är alltid en varierad kost av godo holistiskt för människans balans fysiskt och psykiskt, och kan påverka positivt eller negativt. Det är ingen nyhet.

    Carl Grinde – som skrivit den bloggen du hänvisar till skriver själv att han ”tycker det är farligt att ordet drog används för både mediciner och narkotika. Drogliberalisering ligger bakom detta. Droger och narkotika är en sak. Medicin är en annan.”

    Men att leva med och hantera det neuropsykiatriska funktionshindret ADHD kräver i många fall medicinering för att minska lidandet och ens möjliggöra ett värdigt liv. Men det är heller ingen nyhet.

  7. Oroad förälder......

    Nog är det lite lustigt ändå. Följde länken till bloggen, klickade där det stod ”Bota ADHD” och ingenting…… Några länkar till några artiklar där det stod om vad som kan orsaka ADHD, men inget botemedel.

    Vad som är påvisat genom forskning och det en ganska stor studie är att vissa fetter som finns i fisk kan mildra adhd-symtomen. Dock inte bota. Vissa påstår även att ADHD inte finns. Vissa forskare påstår att ADHD är ett resultat av en ”dubbelkopiering” av vissa egenskaper i DNA-kedjan i samband med graviditeten. I mina ögon tyder då det på ett försök till att evolvera människan ytterligare. Nog om det.

    DÄREMOT så kom en fundering efter att ha kikat på nämnd sida lite till att, jag undrar var länken till att bota ”Normal” är? Det måste ändå någonstans vara den största anledningen till psykisk ohälsa idag, då alla ska vara så förbannat normala, håll dig inom normalramen för annars…… Känslor, får ej existera. Jag tycker inte att man ska eftersträva en diagnos överhuvudtaget. Har själv ADHD men är i smahällets ögon ”hög fungerande”, har heltidsjobb osv osv. Men för att människor i min omgivning ska stå ut med mina negativa sidor, de av diagnoskriterierna som ställer till det för mig så behövs det tyvärr en bit papper där det står att jag har ett funktionshinder. För fram tills dess var det ett jävla liv på vissa om vad jag gjorde, hur jag gjorde det och kanske framförallt vad jag INTE gjorde……

    Så jag efterlyser en studie från sekternas sekt scientologerna som säger ”Hur man botar normal och ökar acceptans för olikheter”. Normalitetens diktatur närmar sig med stormsteg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.