Sensationslystna rubriker…

 …är tydligen bättre än de som innebär mer sanningsenliga. 

www.svt.se/nyheter/sverige/rekordmanga-tar-adhd-medicin

"Rekordmånga barn tar adHd-medicin" En person på facebook hade kommenterat inlägget mycket klart och enkelt: " ‎"Många nu hjälpta av medicinering" vore en mindre sensationslysten rubrik som inte väcker fördomskommentarer."

I Sverige enligt artikeln finns det idag 1,4 procent av barn och ungdomar från 0 till 17 år som medicineras med "så kallad" adHd-medicin. Detta är då en rekordökning påstås det. Talar vi om det stora talet, hur många barn och ungdomar som har diagnos kommer vi till en siffra på 5 procent. Med andra ord går 3,6 barn och ungdomar omedicinerade dag efter dag. Kanske av egen vilja, kanske på grund av den masshysteriska svartmålning som det görs just kring medicinering med "s.k adHd-medicin".

Talar man om mörkertalen barn och ungdomar som går runt utan diagnoser, för att inte tala om vuxna som kämpat sig igenom år av förtvivlan och utanförskap är detta en liten spottloska i havet.

Henrik Pelling, överläkare i barnpsykiatri vid Uppsala Akademiska Sjukhus ger ett ypperligt svar på varför det är så här: "Det här beror helt enkelt på att medicinen fungerar så bra för de här barnen".

Själv vet jag med ALL säkerhet vid det här laget! OM jag fått diagnos i tid, OM jag fått rätt medicin och behandling i tid så hade mitt liv med all säkerhet sett annorlunda ut idag än vad det gör. Så många sorger jag kunnat vara utan, så många år av ångest och förtvivlan över att känna mig annorlunda, utanför och sedd som en bråkig individ. 

Sedan är det upp till var och en att bestämma sin väg, med eller utan medicin. MEN mycket lidande kan undvikas om man vidgar sina vyer och ser saker ur vårt perspektiv. Dvs. VI som äger funktionshindret. Där verkar ingen bry sig så länge rubriker uppstår och människor sensationsläser artiklar.

 

Själv blir jag ledsen och bekymrad att vi inte kommit längre än så här. Men det väljer jag att skaka av mig. Mitt liv är idag rakt över kammen riktigt bra. Jag hanterar min vardag och det räcker långt för mig.

God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.