Telia igen

 Igår damp det tredje brevet ner inom en vecka. Det handlar om det nya telefoneriet vi ska få här i byn.

"Växelkuren" är för gammal och omodern, eller som någon annan skrev är det kanske bättre affär att satsa på att sälja kopparn från systemet än att se till att vi kan ringa. 

Jag har hört att någon granne här i byn redan fått den trådlösa telefon inkopplad och vi andra är på god väg. I det första brevet som kom där de berättade om det nya så lät allt så bra. Det skulle INTE bli sämre än det fasta vi har nu. Nu i det tredje brevet som kom står det att en yttre antenn skall monteras på huset. Det märkliga är att de flesta som bor i byarna bor högt och borde ha bra mottagning, utan yttre anntenn.

Då säger jag: Det var det jag förstod. Vi har så in i norden dålig mottatgning på våra mobiltelefoner här i hela området så hur ska det då kunna bli bättre för att det står en burk inne på bordet på ett speciellt ställe i huset? När jag ska ringa i min mobil här hemma hjälper det inte ens att jag går ut, vissa dagar.

Är det detta vi har arbetat för i alla år. Tänk allt vi har skickat härifrån och söderut –  jag tänker på skog, malm, vatten, ungdomar, befolkning…. listan kan bli lång. Är vi så obetydliga så vi inte ens är unnade att ha en telefon som fungerar?

Om det mobila nätet skulle fungera bra och jag kunde använda mig av mobilen överallt, så skulle jag inte säga något. Men man pratar om 4G och allt vad det heter. Vi har inte ens sett röken av 3G!

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Bengt-Göran Burman

    Telias agerande är ett hån mot glesbygden som godkännts av makteliten i Stockholm. Man pratar vitt och brett om hur viktig infrastrukturen är men glesbygden skiter man i. Maud O. har gjort sig förtjänt av låga röstsiffror.

  2. Christine Svensson

    Svar till Bengt-Göran Burman (2011-07-14 11:58)
    I viss mån har du rätt. Men vad är vi för flatisar då? För visst är vi flata? Vi bockar och bugar med mössan i hand och då får de göra hur som helst med oss.

  3. Björn

    Det är ju vi som har röstat fram politikerna som gör det här med vår infrastruktur. Telia är sålt de har inget ansvar för att alla ska ha telefon, de behöver bara tjäna pengar nu. Vi kan inte bara skylla på att bolagen gör som de vill, det är det vi röstar på när vi röstar på den fria marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.