Så tänkte vi på LO

Nu närmar sig snart semestern och då är det så att några fackliga ungdomar gjort ett toppenjobb och inte bara fått publiceringsrätten utan även digitaliserat boken ”Så tänkte vi på LO” och lanserat den genom sitt sidoprojekt Arbetarstudier. Den tror jag kommer bli en ypperlig semesterläsning för många av mina vänner och bekanta och inte minst en historielektion och grund för många kommande diskussioner för arbetarrörelsens strategi framåt under 2010-talet ute i s-föreningar och fackföreningar.

För en bakgrund på boken så finns en recension på Aftonbladet här:
http://www.aftonbladet.se/…/bokrecension…/article15024939.ab

Boken går att läsa online eller ladda ned i PDF format på Arbetarstudiers hemsida:

http://www.arbetarstudier.se/sa-tankte-vi-pa-lo-och-sa-tan…/

Från deras hemsida:
”I boken görs för första gången ett försök att ge en samlad bild av händelseutvecklingen sett från ett renodlat fackligt perspektiv. I några avslutande kapitel resonerar författarna också utifrån dagens situation! Författarna menar att mycket kan göras för att skingra den ideologiska vilsenheten. Det går att återta den starka samhällsförändrande kraft man en gång hade.”

Det blir mitt boktips till allmänheten inför semestern, i synnerhet då boken inte längre finns i tryckt format. Äntligen får man lite nytta av den där paddan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.