I dagens VK

I dagens VK uttalar jag mig om bangården och att det är dags nu efter 30 år att vi får en vettig planskild lösning över järnvägen. Tyvärr fick de inte med att jag också pekar ut tydligt att detta har med Umeås expansion, Hamnens expansion och godstrafikens ökande (sträckningen finland-norge sätter Holmsund som en avgörande nod för järnvägstrafik) samt flytten av Timmerlagret att göra. Vi kommer ha en lösning från 60-talet med en järnvägstrafik för 2010-talet helt enkelt om det inte blir gjort nu. Ingenting tyder på att Holmsund kommer få mindre godstrafik.

Senaste dagarna har Sandviks IK, Coop Holmsund, Kulturklubben med flera också skrivit under uppropet. Vill din förening/organisation/företag skriva under vår skrivelse som ska in till Trafikverket? Bara höra av sig: [email protected]

Skrivelsen hittar du här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.