Hur ska vi ta oss snabbt till sjukhuset?

Det ligger ett förslag ute på remiss nu som är värt att stanna till vid då det berör Holmsunds/Obbolabors möjligheter att ta sig till sjukhuset snabbt och smidigt.

I det förslag som presenterats nu kommer E12an som idag passerar sofiehem längst med järnvägen omvandlas till en gata som tolkas som mest illavarslande som öppen enbart för kollektivtrafik och förstärkning av cykel- och gångtrafikanter. Vill man vara snällare så ska hastigheten sänkas och vägen smalnas av, men tolkningen får stå för läsaren på sidan 44 i förslaget.

I praktiken pratar vi att om du har behov att ta bilen till sjukhuset. T.ex. till förlossningen så kommer du alltså behöva köra igenom Ålidhem (som kommer förtätas och utvecklas, kanske stängas av, vem vet?) eller östra ringleden och svänga av där för att sedan ta dig ned till Sjukhuset genom universitetsområdet. Möjlihgeten att köra ”raka vägen” i nuvarande skick stängs alltså av och istället ska man böka sig igenom ett bostadsområde. Det här är antagligen ett förslag som ska främja kollektivtrafiken – men har helt glömt bort att man låser in ett sjukhus där inne som medborgare måste kunna ta sig till snabbt.

e12

Så personligen så är jag ytterst tveksam till detta förslag, i synnerhet då goda cykelmöjligheter redan idag finns längst strandpromenaden och det finns gott med utrymme mot älven att lägga ett extra tågspår såsom utredningen också lyfter fram.En avsmalning av vägen ser jag inte som aktuellt även om jag förstår intentionerna till detta så är tillgången att snabbt ta sig till sjukhus prioriterat i mina ögon.

Jag tycker det inte är något att snacka om så länge inte kollektivtrafiken betydligt förbättrats i Holmsund/Obbola, eller ja – vi ska alltid kunna ta bilen snabbt och smidigt till sjukhuset om vi behöver ta oss dit. Så enkelt är det. Mer kollektivtrafikåkare kommer med utökat nätverk och fler turer.

Här kan ni skicka in remissvar på förslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.