Fula knep

Igår fick jag vetskapen av en medlem att Peter Sedlacek (Liberalerna) tipsat SVT om att det varit (L) som drivit frågan om en planskild järnvägsövergång. Det är helt enkelt inte sant. Det liberalerna har gjort i detta är att ställa en fråga till Hans Lindberg, som de fick resolut besked om.

Liberalerna likt alla andra partierna förutom Socialdemokraterna saknar en partiavdelning i Holmsund och han själv bor öst på stan. Att dyka upp här var fjärde år för att ragga röster är inte att engagera sig för Holmsundsbornas bästa eller ens närma sig för att ha arbetat med opinion, mobilisering och medborgarära dialog i de lokala frågorna. Vi har gjort det. Och vi har jobbat hårt internt och jobbar hårt internt med flera lokala frågor. Det är vår roll som Holmsunds S-Förening, ja själva vårt syfte, att se till Holmsunds bästa med en socialdemokratisk politik för ögonen. Vi är dessutom riktigt bra på att inkludera alla som vill att säga sin åsikt till oss genom öppna möten.

Att de andra partierna ej ser Holmsund som prioriterat får tala för dem.

Det här är inte första gången heller. Feministiskt Initativ, som förvisso verkar ha en lokal aktivist i byn med tanke på affischering och så vidare (Det är mer än samlade borgerligeheten) har tidigare också lyft frågan om personaluren spårtrafik till Holmsund. En fråga vi drivit i partiet och diskuterat med Kommunalrådet 2016, och som jag själv skrivit om här på bloggen. Den frågan kan vi nu närma oss med betydligt större optimism nu när bangården skall flyttas. Att vi lokalt ibland inte håller med partiet centralt är knappast en nyhet, så har det sett ut sedan 1917 och det vet också många inom borgerliga blocket. Då är det ganska fantasilöst att snoka reda på vad Holmsundssossarna tycker om saker och ting och försöka göra det till en egen fråga.Har ni ingen egen politik?

Med tanke på vissa frågor som ställs i kommunfullmäktige får man anta att ni läser denna blogg i alla fall. Kul! Men ni bör veta att den här bloggen också läses av hundratals skärgårdsbor, varje, updatering. Och de är fullt införstådda med vilka som arbetet för denna förändring och vilka som har aktiva politiska organisationer och opinionsbildare i Holmsund och Obbola. Sådant här ses igenom här, utan någon som helst ansträngning från våran sida. Helt enkelt för att folk – vet – vilka som kämpat för detta. Om det är några som har någon form av lokalorganisation så är det dessutom Centerpartiet.

18157678_292200264553842_3007866160691766485_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.