Tallkronan 1 – Mycket vettigt

Holmsund

Den 23:e maj kom kungörelsen ut inför samrådet av byggandet av området Tallkronan 1, vid nuvarande (övergivna) Umeå Kommuns förråd vid Kassjöberget.  Området som det kommer byggas småhus/villor i är här ovan markerat i blått. I den norra delen finns också vissa planer att bygga, men, med förbehållet att behålla vattentornet som ett kulturhistoriskt arv.

Jag tycker det är ett bra läge som inte exploaterar grönområden för mycket och ändå utvecklar de mer centrala delarna i Holmsund. Inte minst är det glädjade att två  sexvåningshus också innefattas i planeringen. Vikten av blandade boendeformer kan inte påpekas tillräckligt i att få ett socialt hållbart samhälle. Behovet av hyresrätter kan aldrig understrykas tillräckligt för en ung stad som Umeå.

För mer information om denna process kan man bland annat gå in på kommunens suveräna ”vad händer i ditt område?” funktion där du också ges möjlighet att tycka till om byggandet. Där kan du också följa andra byggprocesser i Holmsund.

För mer information och att läsa handlingarna grundligt finns detta att tillgå på Holmsundsbiblioteket, Utställningshörnan i Stadshuset, Kommunhörnan i Väven samt online.

Samråd kommer hållas för offentligheten onsdagen den 28 Juni klockan 18.30 – 20.00 i Q-ben. Samrådet pågår till 30 Juni.

18953085_10155288401249774_6769010409073251446_n

Förövrigt har jag blivit nedringd av P4, Folkbladet osv angående mina åsikter kring utförsäljningen av delar av Bostaden AB. Jag avstår från kommentar i väntan på större interna debatter i sken av dagens presskonferens men vidarehåller det jag skrivit att demokratiska förankringen och debatten varit undermålig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.