Swedbank i Holmsund lägger ned, service på reträtt

Utan några större rubriker eller diskussioner så har Swedbank beslutat att lägga ned kontoret i Holmsund. Följdaktigen försämras servicen för Holmsundsbor avsevärt och försvårar för medborgarna att få stöd och hjälp i bankfrågor.

Det som är anmärkningsvärt i detta är att det sker samma år som Holmsund mer eller mindre bryter sig förbi ”sovstaden” och ”nedläggningsorten” och intresserat entrepenörer och byggande som på sikt kommer fördubbla Holmsunds befolkning. Kundunderlaget kommer alltså att fördubblas. Detta verkar dock ej spelat in för Swedbank som haft banken öppet tre dagar i veckan senaste åren.

Därför är det mer irriterande än någonsin när man ser service som brandkåren undergrävas och nu även en av våra lokala banker. Grundläggande service försvinner alltså från vår ort. Visst kan man argumentera för att fler använder internet för att komma åt sina banktjänster, och det stämmer också, det gör det inte mindre problematiskt för de som nu faktiskt drabbas av detta. Jag tänker inte minst på äldre som sett det som en självklarhet att Holmsund också skall ha en Swedbank och de som faktiskt har svårigheter att ta sig in till Umeå på sin ekonomi. Självklart kommer vi nu ta bilen till banken i Umeå också.

Mig veterligen finns det inte heller någon intresserad idag av att flytta in i lokalen som nu blir tom. Symboliken i tomma affärslokaler på centrum är betungande och påverkar känslan av trygghet och liv i samhället.

Servicen här ute kan vi aldrig ta för givet. I takt med att Umeå rusar fram i befolkningen kommer vår relativa befolkning minska. Vi måste slåss för vår service, för vår ort. Det innebär bland annat att få hit billiga hyresrätter och få loss mark att bygga på. Vi ser allt för tydligt vad som händer annars.

Och mest irriterande i detta är såklart också att desto mer dött centrum, desto färre och sämre service, desto färre vill också bo här vilket också framkommer tydligt i t.e.x. bostadsannonser.

Swedbank stänger den 30 Juni. Det finns annonserat på en lapp på dörren och i en notis på Affärsliv 24.

2 kommentarer

    • holmsundarn (inläggsförfattare)

      Ok. Hittar tidigast i April i år, därför kändes det väldigt skarpt, men jag kan ju ha missat tidigare nyheter om det hela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.